Petter Thoresen

Petter Thoresen

Historisk VM-flopp for Norges herrer

VM 2009, Miskolc - Ungarn

For første gang i O-VM's 43-årige historie reiser Norge hjem fra et mesterskap uten herremedaljer i bagasjen. - Målet er VM i Trondheim 2010. Årets VM var bare et delmål på veien, poengterer landslagssjef Petter Thoresen. Noen fiasko vil han ikke være med på.


Årets orientering-VM er historie. Marianne Andersen ble mesterskapets O-dronning med to sølv og ett gull. VM-stafetten gjorde hun sammen med sin to lagvenninner til en festaften.

For de norske gutta ble det derimot et blodfattig VM. Da ser vi bort fra den moralske gullmedaljen Norge delte med Frankrike og Tsjekkia etter sin heroiske redningsaksjon for hardt skadde Martin Johansson fra Sverige.

O-boka sin velfylte resultatbase i 2007-utgaven forteller at vi må helt tilbake til 1991 for å finne forrige gang Norge ikke plukket med seg individuelle herremedaljer fra et VM. Eneste medalje for herrene da var sølv på stafetten.

- Idrettskonkurranser kan være suksess eller nederlag, forklarer Petter Thoresen, og legger til at han gjerne hadde sett at det var litt mere stang inn for de norske gutta.

Thoresen trekker frem Olav Lundanes, Holger Hott og Anders Nordberg som eksempler på løpere som ikke hadde marginene på sin side. Trioen innkasserte 4. plass, to 7. plasser og én 8. plass. Sistnevnte plassering ble det også på Øystein Kvaal Østerbø.

- Resultatene er ikke skuffende. Vi har mange ulike gutter blant topp 10. I tillegg løp Audun (Hultgreen Weltzien) bra på stafetten. - Det er ingen krise, slår Petter Thoresen fast.

- Men kan Norge være fornøyd når medaljene uteblir?

- Vi er mere opptatt av prestasjoner enn medaljer. Vi har mange lovende løpere, og det er en heving fra i fjor. Blant damene har vi to av verdens beste løpere, men herresiden er ikke så sterk, forklarer Petter Thoresen.

- Neste år er det VM på hjemmebane. Årets VM er altså å forstå som et delmål på veien. Betyr dette at det blir medaljefangst i Trondheim neste år?

- Man har ingen garantier for "stang inn" i idrett. Men vi har de menneskelige og økonomiske ressursene som skal til og nødvendig backing fra forbundet er på plass, understreker landslagssjef Petter Thoresen offensivt.



Mulig relevante artikler