post_moc_lop1_07

Arvid Mølnvik er død



- Arvid Mølnvik er død. Han ble syk under et skirenn fra BSK-hytta torsdag kveld, og døde på sykehuset fredag ettermiddag, opplyser o-avdelingen i Sportsklubben Freidig.

Orientering
- Arvid var en ressursperson i o-avdelingen i mange år. Han hadde stor arbeidskapasitet, og tok på seg mange store og små oppgaver, ikke minst med løypelegging. Denne sesongen skulle han ta over som Freidigs kontaktperson mot hovedløpsprosjektet. Nå er han brått borte -- så alt for tidlig, skriver Freidig på sin nettside.

Langrenn
Også i Byaasen Skiklub var Mølnvik en ressurs.

- Arvid Mølnvik var en viktig ressurs i voksenmiljøet i BSK langrenn og en av hovedtrenerne for 13-14 års gruppa, skriver de på sin hjemmeside.

Ord fra familien
Via nevnte nettsider deler familien noen tanker både med ski- og orienteringsmiljøet;

- Torsdag 7. april spiste hele familien pannekaker hjemme på kjøkkenet. Kjetil og Arvid hadde det travelt med å komme av gårde til BSK sitt klubbmesterskap. At Arvid aldri skulle komme hjem igjen var ikke i våre tanker.

- Kort tid etter sin start fikk Arvid problemer. Han stoppet og ble hengende på stavene. Heldigvis var det kjente i nærheten. Familien retter stor takknemlighet til de som skjønte at han trengte hjelp. Det er godt å tenke på at han fikk sin siste tid sammen med gode, stødige folk som støttet, varmet og tok gode avgjørelser.

- På sykehuset ble det etter hvert slått fast at Arvid hadde en alvorlig indre blødning. Han ble operert, og i mange timer etterpå gjorde personalet alt som var mulig for å redde han. Det viste seg å være veldig vanskelig både å finne og stoppe blødningen. Han fikk tilført mye blod, men dessverre ble belastningen for stor, selv for Arvid.

- Det er godt for familien å tenkte på at Arvids siste minne er et skirenn i Bymarka.

Hilsen Vemund, Kjetil, Gina og Mona

Til nordisk som 17-åring
Sportslig sett markerte Arvid Mølnvik seg spesielt i overgangen ungdom/junior.

Under Hovedløpet i 1983 på Skogn i Nord-Trøndelag løp han inn til en sterk 5. plass i H16.

Ett år senere løp han seg rett inn på juniorlaget (H17-20) til Nordisk mesterskap, som det året gikk i Troms. En bragd ikke mange har prestert i en alder av bare 17 år.

I Nordisk ble det 21. plass, imponerende av en 17-åring, men han imponerte faktisk enda mere i selve uttaksløpet på Kvikne.

Der løp han inn til 2. plass på den 10,9 kilometer lange løypa, kun slått av Jon Tvedt, som noen år senere løp inn til 4. plass i VM. Bak seg på resultatlista i uttaksløpet hadde Mølnvik for øvrig flere fremtidige verdensmestere og andre VM-medaljører.

I 1984 vant Mølnvik for øvrig H17-18 E i Solo (det som nå heter O-festivalen), som da gikk like utenfor Bergen, og sammen med sin tvillingbror Ivar og Svein Erik Bratsberg løp han Molde og Omegn IF inn til sølv i junior-NM-stafetten på Askøy.

Løypelegger under VM
I 2010 inngikk Arvid Mølnvik i løypelegger-teamet til VM i Trondheim.

Sammen med Johan Ivarsson hadde han ansvaret for løypene som ble brukt i langdistansens kvalifisering og finaler.

Arvid Mølnvik ble 43 år.

---

Kilder - blant andre;
Sportsklubben Freidig
Byaasen Skiklub
Bladet Orientering




Mulig relevante artikler