Are Hjørungnes. Foto: Privat.

Are Hjørungnes. Foto: Privat.

Are Hjørungnes funnet død

Lokale medier på Hawaii melder at den savnede professoren og tidligere eliteløperen i orientering er funnet død i skogen hvor han forsvant på en treningstur 14. mai.


Nettstedet KHON2.com melder at Are Hjørungnes ble funnet lørdag, nedenfor et tørt fossefall. Dette skal i følge omtalen være et godt stykke unna der hans treningskamerater på økta sist så han.

Engelsk omtale og videoklipp hos KHON2.com.
VG.no har søndag formiddag oversatt mye av den lokale saken til norsk.

---

Teksten nedenfor ble publisert på OPN.no tidligere denne helgen:

- Are kan ha tatt en snarvei i et område med stupbratte sider, sier Paul Gjervan til OPN.no. Nå håper han og familien på hjelp fra OPN.no’s lesere til å lete etter den tidligere eliteløperen i orientering.

Med klubbadresse i Sør-Trøndelag-klubben Malvik IL var Are Hjørungnes på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet fast inventar i juniorenes eliteklasser.

Etter hva OPN.no har blitt fortalt hadde han flere gode resultater i juniortiden, blant annet skal Hjørungnes ha vært beste H17-18-løper, delt med Erling Katla, i et testløp i Østerdalen til junior-VM i 1989. I 1990-91 skal han også ha vært en del av idrettstroppen i militæret.

Senere ble det utdannelse, jobb og en professortittel. Det siste har ført Hjørungnes til Hawaii, hvor han en tid har vært gjesteforeleser.

Mellom forelesningene krydret Are Hjørungnes tiden med blant annet løping. Og det var etter en løpetur 14. mai at han ikke kom tilbake til utgangspunktet.

- De var flere som var ute og løp. Etter en rast hadde Are det travelt for han skulle rekke å levere bilen over til en annen person som skulle ha den til flyplassen, forteller Paul Gjervan til OPN.no.

- Are kan ha tatt en snarvei, i et område med stupbratte sider. Terrenget der er veldig ulendt, forteller han videre.

Nå håper både Gjervan, som selv er klubbkamerat med den savnede, og familien til Are Hjørungnes på hjelp fra OPN.no’s lesere.

- Om dere som leser dette enten er på Hawaii, kjenner noen som er der eller selv skal dit i tiden fremover så trenger vi frivillige til å ta del i søket, lyder oppfordringen.

Avslutningsvis forteller Paul Gjervan at den delen av søket etter Are Hjørungnes som har foregått med helikopter skal ha vært bra, men søket langs bakken har ikke vært godt nok.

- Stort sett har det vært fulgt vanlige stier i bakkesøket, men vi ønsker nå at det også søkes utenfor stiene.

Det er opprettet en egen ressursside i forbindelse med søket etter Are Hjørungnes. Der håper også familien på hjelp til å få oversendt bilder av sorte VJ-sko-modeller.

Se nettsiden ”Search for Are Hjørungnes” for ytterligere informasjon, samt hvem man skal kontakte om man har opplysninger.




Mulig relevante artikler