Ski

Ski

Anne Margrethe Hausken bekrefter:
- Ja, jeg hoppet

- Jeg hoppet både i 20- og 40-metersbakken, forteller Hausken til OPN.no. Bakgrunnen er et veddemål mot kombinertløperen Jan Schmid, hvor karmøyjenta trakk det korteste strået. Hopping i Granåsen står for tur, og nå har altså treningen startet.
Anne Margrethe Hausken. Foto: Privat.


- Det var nok mye underholdning, spesielt i de første hoppene jeg gjorde, humrer Hausken, som raskt legger til at hun fikk mye fin veiledning fra sine hoppkyndige venninner.

- Progresjonen var stor og jeg er i alle fall fornøyd selv.

De hoppkyndige var deltakerne i utdrikningslaget som ble holdt for Hausken. 10. april står Halden-løperen nemlig brud. Hoppingen var i bakkene ved Fossumbanen, hvor det sist sommer var både O-festival og verdenscup. Da med Hausken som TV-kommentator på grunn av ett kutt i kneet.

Selv med mange støttespillere ringside ble det verken snakk om V-stil eller telemarknedslag i denne omgang.

- Jeg hadde mest fokus på det som skjedde før hoppkanten, ler Hausken.

Ferden gjennom lufta og landingen lot hun langt på vei "bære eller briste".

I øyeblikket er Anne Margrethe Hausken i et Danmark som med cirka 15 varmegrader bærer bud om at våren og snøsmeltingen er på vei nordover. Der er hun med Halden Skiklubb for å løpe Spring Cup sin nattstafett fredag kveld og dagstafetten søndag. Deretter blir det noen samlingsdager på dansk jord før årets første viktige seanse i skogen, NM Natt, etterhvert seiler opp 16. april.

Det aller viktigste skjer i Trondheim i august. Da er det VM i orientering. På veien ditt har Hausken lagt bak seg en meget god og skadefri vinter.

- Etter at skaden jeg fikk i høst var leget har det gått veldig bra.

Skaden hun sikter til var noen avrivninger hun fikk i leggen under nordisk mesterksap i terrengløp. Da ble det 5 uker alternativ trening.

Deretter har det meste gått som planlagt.

- På samling i Frankrike, som var ferdig forrige tirsdag, løp jeg mere enn noensinne. Og ikke noe av det var alternativ trening, røper Hausken.

- Og heldigvis gikk hoppingen bra, legger hun til. Samtidig lover Hausken på tro og ære å ikke ta del i sommerens plastbakkerenn.

- Nei, nå får hoppskiene hvile til etter O-VM, fleiper Anne Margrethe Hausken.

---

Bakgrunnen for Hauskens skihopping.
Anne Margrethe Hauskens hjemmeside.

Bilde: Anne Margrethe Hausken. Foto: Privat.



Mulig relevante artikler