anne_margrethe_hausken

VM-Ã¥pning uten Hausken

To år etter at Anne Margrethe Hausken (34) ble sprintverdensmester, må hun droppe den korteste distansen i VM på hjemmebane kommende søndag.


Et brudd i kneet hun pådro seg i mai, gjorde det umulig for karmøyjenta å finne tilbake til gullformen i sprint. Dermed blir det «bare» lang-, mellomdistanse og stafett for Hausken i Trondheim neste uke.

- Jeg forsøkte, men rakk aldri å begynne treningen mot sprint. Minst seks uker med trening måtte jeg ha. Og for seks uker siden fant jeg veldig raskt ut at det ikke ville gå, sier Anne Margrethe Hausken til NTB.

Sprinttrening på fast underlag ga større risiko for at nye skader skulle oppstå.

- Hadde jeg vært i form og hatt helse til det, ville jeg gjerne ha løpt alle distansene. Men jeg er fornøyd slik det er blitt, hevder jenta som er outsider i gullkampen på mellom- og langdistanse.

Gull er gull
Sammen med Marianne Andersen (30), den eneste jenta i Norges tropp som løper samtlige VM-distanser (sju løp), er Hausken favoritt til VM-gull i stafett. Med seg i laget får de Elise Engseth (25).

Hausken og Andersen er sammen med Betty Ann Bjerkreim Nilsen (23) regjerende stafettmestere.

- Hvilket gull er i dine øyne gjevest?

- Gull er gull, spør du meg. Men langdistanse er den opprinnelige øvelsen fra starten i 1966, og det er løpet for voksne jenter.

Sterkt lag
Norge stiller med noe opp mot tidenes beste lag både for menn og kvinner på hjemmebane. Mens Hausken og femdobbelt VM-sølvvinner Andersen er spydspisser blant norske O-kvinner, er herrelaget enda bedre forspent.

Olav Lundanes, Hans Gunnar Omdal, Carl Waaler Kaas, Anders Nordberg, Audun Hultgreen Weltzien og Øystein Kvaal Østerbø er gode nok for medaljer i VM.

På åpningsdistansen (sprint) søndag skal følgende nordmenn i aksjon:
Kvinner: Marianne Andersen, Elise Engseth og Betty Ann Bjerkreim Nilsen.
Menn: Øystein Kvaal Østerbø, Lars Skjeset og Audun Weltzien.

(©NTB) - Noe endret av OPN.no.



Mulig relevante artikler