Skilt stopp

Skilt stopp

Stopp for Anne Margrethe Hausken

Halden-løperen måtte ned for telling i forbindelse med Lørdagskjappen i Moss i slutten av april. Nå er det påvist brudd i kneet.
Anne Margrethe Hausken. Foto: Kristen Treekrem.


Det er nå slått fast at Anne Margrethe Hausken må stå over verdenscupåpningen og EM på grunn av en skade i kneet etter fallet i Lørdagskjappen.

Anne Margrethe Hausken. Foto: Kristen Treekrem.Her ble Hauskens EM-planer steinet. Foto: Kristen Treekrem.

Det viser seg at Hausken pådro seg et lite brudd i kneet og en blødning inne i beinet.

- Jeg har hatt en del hevelsessmerter. Derfor har jeg ikke vært komfortabel med situasjonen de siste ukene. Jeg tok røntgenbilde av kneet denne uka og fikk de nødvendige svarene som gjør at jeg må endre planene. Planen er at jeg skal begynne å løpe igjen i myr neste uke på fjellet ved Rauland. Uansett trenger jeg en periode med avlastning, men det tar nok ikke så lang tid før jeg er på plass for viktig VM-trening i Trøndelag, sier Anne Margrethe Hausken til NTB.

Karmøy-jenta er langt fra bekymret med tanke på årets VM i Trondheim, men hun hadde virkelig lyst til å løpe et par distanser under EM i Bulgaria - spesielt ettersom hun ble EM-dronning for to år siden i Latvia.

Dermed blir hun værende hjemme med ektemannen Anders Nordberg, som prioriterte bort EM allerede i vinter for å stå best mulig rustet til VM i august.

- Klart et VM på hjemmebane er viktigere enn alt annet i år, sier Hausken.

Siri Ulvestad fra NTNUI går inn i den norske EM-troppen til Bulgaria. Marianne Andersen er også usikker på EM-start og avgjør først i neste uke hva det blir til.

Se hele bildeserien fra Anne Margrethe Hauskens fall

(©NTB)

Bilder: Anne Margrethe Hauskens fall i Lørdagskjappen.
Foto: Kristen Treekrem.




Mulig relevante artikler