Marianne Andersen med sin sølvmedalje på VMs langdistanse i Trondheim 2010. Foto: Kirsti Kringhaug/OPN.no.

Marianne Andersen med sin sølvmedalje på VMs langdistanse i Trondheim 2010. Foto: Kirsti Kringhaug/OPN.no.

Andersens lange vei tilbake

Marianne Andersen håper å finne tilbake til taktene som ga VM-medaljer i 2010, men først handler det om å få beina til å fungere igjen.


- Det har gått litt opp og ned i løpet av sesongen. Mot slutten av sesongen flatet framgangen litt ut før det løsnet i oktober. Da ble jeg kanskje litt ivrig og trente på meg tunge lår, forteller Marianne Andersen om sesongen hun har lagt bak seg.

Det begynte med en vond akilles som til slutt måtte opereres. Deretter var det opptrening og «comeback» i konkurransesammenheng.

Andersen var tilbake til VM i Frankrike og fikk også løpt en del av de norske mesterskapene i høst. Men så sa beina altså klart ifra om at belastningen har vært i tyngste laget.

- Om jeg sammenligner situasjonen med for ett år siden, så er det langt lysere nå. Men jeg har slitt med stivhet i lårene den siste drøye måneden. Det går med andre ord ikke helt på skinner, sier Konnerud-løperen.

- Stivheten i lårene kan ganske spesifikt tilbakeføres til løping i terrenget. Helt siden jeg begynte å løpe i terrenget igjen etter operasjonen av akillesen har jeg slitt med tunge lår, forklarer Andersen.



Mulig relevante artikler