Marianne Andersen med sin sølvmedalje på VMs langdistanse i Trondheim 2010. Foto: Kirsti Kringhaug/OPN.no.

Marianne Andersen med sin sølvmedalje på VMs langdistanse i Trondheim 2010. Foto: Kirsti Kringhaug/OPN.no.

Klatret 42 plasser i sitt comeback

Marianne Andersen har ikke konkurrert på 10 måneder. Lørdag ettermiddag var det tid for comeback i Jukola. På 3. etappe gikk hun som et spyd gjennom nesten hele feltet.


Lørdagens innsats i Jukolas Venla-stafett var altså første løp for medaljegrossisten Marianne Andersen fra Konnerud IL på 10 måneder.

I august kan hun stå på startstreken i VM i orientering i Frankrike.

- Jeg løper VM i Frankrike hvis akillesen er bra nok, sa Marianne Andersen i begynnelsen av mai.

Nær den russiske grensen i finske Vantaa kom trolig den endelige bekreftelsen. Akillesen til Andersen holder.

Dette var hennes første viktige løp siden VM-dagene i Trondheim i august i fjor. Til tross for en bom på minuttet leverte hun en etappe i verdensklasse for Konnerud IL i verdens største orienteringsstafett.

På 3. etappe klatret hun fra 53. til 11. plass og tok inn nesten ett minutt på teten.

- Jeg satser på mellomdistanse og stafett i VM i Frankrike i august om landslagssjef Petter Thoresen tar meg ut på laget, sier hun.

- Det er utrolig moro å være tilbake. Jeg merker ikke noe til akillesen. Målet er å få trent nok slik at jeg kan hevde meg i VM. Akillesen virker å tåle jevnlig løping i terrenget, både i lav og høy intensitet. Men jeg må trene opp styrken og utholdenheten i løpsmusklene i beina betraktelig frem mot VM, sier hun.

Andersen sier også at hun ønsker å satse på orientering i flere år til. Derfor valgte hun å operere i begynnelsen av februar. Etter dette har hun trent kontrollert og alternativt.

- For å kunne trene 100 prosent, er jeg avhengig av to fungerende bein som jeg ikke må ta store hensyn til i tide og utide. For det andre er det en skade som har plaget meg relativt lenge (til og fra siden januar 2008). I fjorårssesongen løp jeg mye lenger med vond hæl enn det jeg burde.

---

Marianne Andersens hjemmeside




Mulig relevante artikler