Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabi Adventure Challenge.

Abu Dhabi ved veis ende
- Vi var for lite samkjørte

Jotun Paints siktet seg inn blant topp 10-12, men ble nummer 31. I "O-lagets" evaluering ser de forbedringspotensiale på flere områder.


Wendy Fjellstad forteller om Malin Lundvik, Bjørn Håvard Evjen, Christian Wiig Bøen og Jo Inge Fjellstad sin innsats 6. og siste dag i  Abu Dhabi Adventure Challenge - bildeserie følger nedenfor....

Siste dag i Abu Dhabi
Vinden hadde løyet av, men bølgene på åpent hav var fortsatt store og den siste etappen i Abu Dhabi ble arrangert i det beskyttede vannet ved hovedstaden.

Det ble 33 km, fordelt på tre runder, og med start og mål på Corniche strand, som for prologen 10. desember. Ved kontrollpostene (3 per runde) måtte alle lagmedlemmene ute av kajakkene for å stemple.

Det norske laget, Jotun Paints, var i godt humør før start og var tilsynelatende lite påvirket av det de har vært gjennom. De hadde høy fart til den første kontrollposten, men etterhvert dabbet farten av.

Andre runden gikk 8 minutter saktere enn første runden og siste runden tok enda tre minutter ekstra. For Christian var det den lengst turen han har padlet.

“Han Christian begynte med padling da han fikk rede på at vi skulle være med” (i Abu Dhabi) forklarte Malin. Slik sett er 17. plass en imponerende plassering.

Totalt sett for hele konkurransen ble det 31. plass, en skuffende plassering for det norske laget. Likevel lar de seg ikke knekke, men driver heller å evaluere hva som gikk bra, hva som gikk dårlig og hva man kan lære fra opplevelsen.

“Vi har vel lært en del” sier Jo Inge.” Det står på konkurransens nettside “Are you ready for adventure” …jeg er ikke helt sikker på om jeg var det, om jeg visste hva jeg gikk til”. Men “vi hadde en del veldig gode etapper” legger han til.

Kapteinen Bjørn Håvard oppsummerer;

“Vi begynte vel ganske bra. Prologen kjørte vi nesten optimalt tror jeg. Vi var vel niende laget og da skjønte vi at topp 10 kom til å bli ganske tøft. Så kjørte vi første etappen etterpå: sykkel/ løping. Jeg synes vi kjørte bra og vi var inne som nummer 12 så det var vel der vi kanskje håpet å være videre også. Vi har hatt bra flyt fram til vi kom til ørkenen, og da fikk vi litt problemer, og etter det så… ja, det ble avlysning på grunn av storm og... Men den siste padlingen kjørte vi egentlig ganske bra utfra hva vi kunne forvente. Så det er ørkenetappen som vi har gjort en dårlig etappe på - resten var som forventet”.

“Så kan man alltid vurdere etterpå om vi har kjørt for hardt på noen etapper” sier Bjørn Håvard.

“Utfra ambisjoner om å være topp 10-12 så må vi kjører så hardt. Så er det spørsmål om det var riktig ambisjon. Jeg tror ikke vi gamblet mer enn vi måtte. Det at vi ikke får ørkenetappen til å gå skikkelig bra kan jo også være litt tilpasning til varmen. Jeg tror vi har vært litt utsatt for varmesjokket. Så selv om man får i seg næring og væske som skulle være tilstrekkelig for vanlige forhold så blir det varmefaktor som gjør at man reagerer litt annerledes”.

Det er kanskje først nå, etter en uke, at laget virkelig begynner å tilpasse seg varmen… Og da kan det kanskje være et sjokk om et par dager når de drar tilbake til vinterkulda i Norge!

I gjennomgangen av konkurransen innser laget at de var for lite samkjørte og at de i sum er for urutinerte i forhold til de beste lagene. De som har konkurrert mange ganger blir mer effektive til å organisere utstyr, de kommer seg fortere i seng på kvelden og de vet til enhver tid hva som må gjøres for at laget som helhet skal fungere optimalt.

“Vi kommer inn med buss sammen med Silva Gerber og ser at de legger seg før vi har begynt å ordne utstyret” forteller Bjørn Håvard.

Siste dagen ble en bra dag for det svenske laget Silva Gerber, som ble nummer tre på padlingen og endte på sjuende plass totalt. Når både fjerde og femte plass på padlingen også gikk til svenske lag så må man bare gratulere! Laget Net Competence (Team Explore), ledet av Per Vestling endte på 5. plass totalt.

Med til sammen fire svenske lag, samt Malin på det norske laget og Martin Flinta på laget Thule Adventure Team/Europe har Sverige vist seg å være en skikkelig multisport-nasjon.

Første plassen i Abu Dhabi Adventure Challenge 2010 gikk som forventet til Ussher-laget, Thule Adventure Team (NZ). Det er fjerde gangen de vinner konkurransen og første gang et lag vinner alle etappene.



---

Se http://www.abudhabi-adventure.com for flere rapporter og resultater samt det norske laget Jotun Paints sin hjemmeside.
.

Tekst og bilder på OPN.no fra årets
Abu Dhabi Adventure Challenge
:
- Padlingen i Abu Dhabi tatt av vinden.
- Abu Dhabi Jotun Paints møtte veggen.
- Ørkensand i Abu Dhabi.
- Abu Dhabis skarpe steiner.
- Fartsfylt første dag i Abu Dhabi.
- O-løpere til start i Abu Dhabi Adventure Challenge

Tekst og alle bilder av Wendy Fjellstad.




Mulig relevante artikler