WOC Tour 2010

WOC Tour 2010

WOC Tour 2010:
- Allerede påmeldte fra 18 nasjoner

Verdenselitens kompassnåler peker i 2010 mot Trondheim. Der arrangeres VM i dagene 8. til 15. august. Parallelt med verdensmesterskapet går WOC Tour. Dette er publikums lekegrind. Også denne ser ut til å være en magnet for O-folket. - Vi har allerede påmeldte fra 18 ulike nasjoner, forteller leder for WOC Tour, Magnus Mellbye Larsen, til OPN.no.


- Afrika er den eneste verdensdelen som så langt mangler, legger WOC Tour-generalen begeistret til.

WOC Tour er betegnelsen på det som i gamle dager gjerne ble kalt VM's publikumsløp, mens forkortelsen WOC naturlig nok står for World Orienteering Championships. Grovt regnet samler VM hvert år løpere fra 40 nasjoner og et betydelig antall publikummere står ringside. Mange av disse kombinerer spennende VM-oppgjør med egen deltakelse i WOC Tour.

5 løp i og rundt Trondheim
Magnus Mellbye Larsen forteller at programmet er lagt opp slik at WOC Tour går over 5 etapper, og touren arrangeres fra de samme arenaene og i de samme terrengene som VM-løpene.

- Løpene koordineres med de øvrige aktivitetene som skal foregå, slik at en ekte O-entusiast skal få mulighet til å oppleve alt av moro som skjer i VM-uka, utdyper Mellbye Larsen.

Og i løpet av VM-dagene skjer det mye. Blant annet settes det en av dagene norgesrekord i arrangering av O-løp.

- Tirsdag 10. august starter med WOC Tour etappe 2, fulgt av Hovedløpet normaldistanse, før det hele avrundes med VM kvalifisering langdistanse. Alt skjer fra Jervfjellet Skisenter i Malvik, sier Mellbye Larsen, som i en alder av 24 år har tatt på seg ansvaret for å lede WOC Tour trygt i havn.

Selve WOC Tour er altså sydd sammen av 5 løp. Først 2 langdistanser i Jervskogen, deretter sprint ved festningen i sentrum av Trondheim, før det hele avrundes med 2 løp, mellom- og langdistanse, i velkjente Granåsen.

Etter 3 løp er det hviledag, mens finaleløpet gjennomføres som jaktstart, hvor 3 av de 4 innledende løpen danner grunnlag for startrekkefølgen. For rettferdighetens skyld regnes alle tider om til langdistanse, slik som vi er kjent med fra skøyteidretten.

Fortsetter nedenfor WOC Tour sin logo
WOC Tour 2010

Trolig godt over 10.000 starter
Mellby Larsen ønsker ikke å flagge for sterke meninger om hvor mange deltakere som kan ventes til WOC Tour. På sett og vis er det også en utfordring i hvordan man skal telle antall deltakere siden Hovedløpet (sprint, lang og stafett) arrangeres av OK Skøynar og Stjørdals-Blink Orientering samtidig og delvis fra de samme arenaene.

Erfaringstall fra tidligere VM, kombinert med signaler i O-miljøet, og "fingeren opp i været", gjør at OPN.no drister seg til å tippe +/- 2.000 påmeldte til WOC Touren, og +/- 500 til Hovedløpet.

Slike tall tilsier at mange ikke bare planlegger å få med seg de tradisjonelle sommerløpene i år, men også å forlenge feriemodusen litt slik at det i tillegg blir plass til noen egne bonusløp i Trondheim, og ikke minst muligheter for å oppleve et VM i Norge på nært hold. En mulighet man bare har hatt to ganger tidligere, Grimstad -97 og Kongsberg -78.

Egenutviklet påmeldingssystem
Selv løper Magnus Mellbye Larsen for NTNUI, én av 7 VM-klubber som jobber intenst mot det som skal skje om et drøyt halvår. I en annen av arrangørklubbene, Sportsklubben Freidig, finner vi far og sønn Rustad, henholdsvis Helge og Bjørn.

Disse to har bygget opp et eget påmeldingssystem for WOC Tour.

- Systemet er laget slik at hver bruker kan melde på flere løpere, og hotell, annen overnatting og eventuell bussbillett kan gjøres i samme bestilling, forklarer Mellbye Larsen.

Akkurat dette med påmeldingssystemet er ekstra aktuelt i disse dager.

- Mandag 1. februar øker påmeldingsavgiften, så benytt sjansen nå!, avrunder sjefen for WOC Tour, Magnus Mellbye Larsen.

---

Alt om VM og WOC Tour 2010.
Automatisk Google-søk på reise, hotell og leiebil i Trondheim.




Mulig relevante artikler