Øystein Kvaal Østerbø. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM: Sterk sprintkvalifisering av Østerbø

Øystein Kvaal Østerbø satte seg selv i førersetet etter beste tid i sitt heat under sprintkvalifiseringen i VM i orientering. Finalene går senere mandag.

Østerbø løp inn til tiden 12.54, og det var best tid heat 2. Kun danske Rasmus Thrane Hansen kvalifiserte inn raskere. Han var 15 sekunder raskere i heat 1.

– Det var et stabilt løp og en grei bekreftelse på formen. Jeg fikk en god følelse, sa Øystein Kvaal Østerbø.

Carl Godager Kaas endte på 3.-plass i sitt heat, og totalt sett hadde han fjerde beste kvalifiseringstid.

– Det er slik jeg vil løpe en kvalifisering, og nå får jeg også en god startposisjon i finalen, var ordene Kaas brukte på å beskrive formiddagens kvalifisering.

Bjørn Ekeberg var den beskjedne norske i klassen for menn. Han hadde 11. beste kvalifiseringstid i heat 3, men han er i finalen etter som de 15 beste gikk videre.

Gjennomkjøring
I kvinneklassen var det knyttet mest spenning rundt veteranen Anne Margrethe Hausken Nordberg sett med norske øyne. Hun har slitt med forkjølelse. I kvalifiseringen endte hun på 3.-plass i sitt heat. Det var åttende beste tid totalt.

– En grei gjennomføring med to små tidstap på fem sekunder. Farten kunne nok vært bedre, men jeg regner med at dette var gjennomkjøringen jeg trengte, sa hun etter løpet.

Heidi Bagstevold er også i finalen etter fjerdeplass i sitt heat. Hun var ti sekunder svakere enn Hausken Nordberg.

Ikke uventet var sveitsiske Simone Niggli suverent best i kvalifiseringen. Hun er soleklar VM-favoritt senere mandag.