Ingen pall-jubel for Norge i VM-stafetten

Med intervjuer

Nasjonene Sverige, Sveits, Frankrike og Danmark kunne smile sine bredeste smil etter å ha kapret VM-medaljer da mesterskapet avrundet med stafetter i Italia lørdag. For Norges del var det tett på to turer opp på pallen.



Norge løp inn til fjerdeplass på både herre- og kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag.

De norske jentene kjempet i toppen gjennom hele stafetten. Norge lå på femteplass, men over ett minutt bak pallplassering etter første etappe med Hedi Bagstevold.

– Jeg åpnet veldig bra, men fikk en bom på andre post. Da ble jeg løpt inn av Sveits. I tillegg ble det også noe mer usikkerhet på sisterunden, sa Bagstevold.

Tone Wigemyr løp Norge opp til en fjerdeplass på annen etappe, men tapte tid til de tre øverste plassene. Før lagets siste etappe med Mari Fasting lå Norge nesten tre minutter bak tredjeplassen.

Kunne tatt medalje
Ankerkvinne Fasting klarte riktignok å ta inn på teten, men Norge ble nummer fire, 4.25 minutter bak vinnerlaget Sveits og 1.49 bak Sverige på tredjeplass. Danmark tok sølvet.

– Vi visste at en medalje kunne være innenfor rekkevidde om vi gjorde gode gjennomføringer, men jeg og Wigemyr hadde for mange feil. Derfor ble det 4.-plass, men samtidig så vi at det ble gjort feil i teten også, så mulighetene var der. En kan gjerne si vi hadde litt stolpe ut, sa Bagstevold.

Løp seg opp
Det norske herrelaget lå på 12.-plass etter at Øystein Kvaal Østerbø hadde løpt første etappe, men Carl Godager Kaas tok Norge opp til en femteplass. Han ga ankermann Olav Lundanes, som vant VM-gull fredag, et godt utgangspunkt.

Verdensmesteren startet bra, men han klarte ikke å ta inn særlig med tid på trioen i tet. Norge havnet derfor på samme plassering som kvinnene, seks minutter bak det svenske vinnerlaget.

– Vi var på en måte ikke med i kampen om medaljene. Det var bare under halve første etappe for damer. Resten av stafettene ble preget av for mange feil. Vi kan leve med 4.-plasser om vi er med og kjemper i medaljekampen, men der er vi ikke per i dag, sa landslagssjef Kenneth Buch.

Sverige vant herrestafetten foran Sveits og Frankrike.

Komplette resultater med etappetider
Damer
Herrer




Mulig relevante artikler