Heidi Østlid Bagstevold i VM-uttaksløpet i Hønefoss og Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM: Niggli tok sitt 21. VM-gull

Simone Niggli taklet favorittstempelet da hun blåste inn til sitt 21. VM-gull under orienteringssprinten i Finland mandag. Heidi Østlid Bagstevold løp inn til 9.-plass.

Niggli har vært i en klasse for seg de siste årene. VM-gullet var sveitserens sjuende på sprintdistansen.

Sveriges Annika Billstam var en enda klarere nummer to. En populær bronse ble det til finske Venla Niemi på hjemmebane.

De norske deltakerne i kvinnenes finale, Heidi Østlid Bagstevold og Hausken Nordberg, endte på henholdsvis 9.- og 10.-plass. Sistnevnte ble verdensmester i sprint i 2008 og var skuffet etter mandagens løp.

– Jeg gjorde utilgivelige feil i starten av sprinten. Både på tredje og fjerde post tapte jeg terreng til de beste, og dette var min svakest sprint i år, sa 37-åringen.

Problematisk oppladning
Hausken Nordberg løp ikke for 10.-plass. Hun har slitt med sykdom i VM-forberedelsene, men skulle være frisk mandag.

– Sykdommen er ute av kroppen, og fysisk fungerte det bra. Jeg er usikker på om jeg løp riktig på langstrekket midtveis, og på slutten tapte jeg også noen sekunder her og der, sa hun.

Hausken Nordberg ble fraløpt med 1.12 minutt av suverene Niggli over 3,4 kilometer.

Bagstevold imponerte
For Heidi Østlid Bagstevold var 9.-plassen karrierebeste i en VM-sprint. Hun har tidligere notert en 5.-plass på langdistanse (2011) som beste resultat.

– Jeg er godt fornøyd med å bli blant de ti beste. Det var en krevende sprint med mange gjerder og annet. Selvfølgelig har jeg gjort noen småfeil her og der, kanskje ti sekunder, men jeg må være veldig godt fornøyd. Jeg kan ikke forvente mer på en sprint, sa Bagstevold, som endte 1.10 bak vinneren.

Gullgrossisten Niggli hadde høyest marsjfart fra start til mål. Hun tapte noen sekunder midtveis, men trygget seieren med 8,7 sekunders forsprang til Billstam.