Mari Fasting. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM: Mari Fasting beste norske

Da damene gjorde opp om medaljene i mesterskapets mest prestisjetunge øvelse, langdistansen, ble det nok et gull til Simone Niggli. Sett med norske øyne gjorde mossejenta Mari Fasting det skarpest. Men fornøyd var hun ikke. – Jeg hadde en fin start, men så rotet jeg det skikkelig til på slutten, sier hun.

Vinnertiden ble 1.20.02 for den sveitsiske jenta.

Det var hennes 22. gull i VM-sammenheng. Tirsdagens gull kom bare dagen etter at hun vant gullet på sprinten.

Resten av pallen ble helsvensk. Tove Alexandersson løp inn til sølv og Lena Eliasson tok bronse.

Alexandersson avgjorde kampen om sølvet mot slutten, men ble slått med hele 2.59 minutter på de 13,9 kilometerne i de finske skogene. Eliasson kom sju sekunder bak Alexandersson i mål.

Skuffet Fasting
Mari Fasting ble beste norske på 8.-plass. Fasting hadde noen bom underveis og var 6.38 minutter bak vinneren fra Sveits.

Det var hun langt fra fornøyd med.

– Jeg hadde en fin start, men så rotet jeg det skikkelig til på slutten. Nei, dette er utrolig skuffende, sa Fasting til NTB.

I den historisk lange langdistansen i orienterings-VM viste Mosse-jenta som løper for Halden Skiklubb at hun tilhører verdenstoppen, men hun var så utrolig skuffet over feilene i tirsdagens løp at hun brukte lang tid etter målgang på å få hentet seg inn igjen.

– Jeg ble skikkelig sliten på slutten, men burde tatt meg mer tid inn i postene og dobbeltsjekket kartet med terrenget. Dette skal ikke skje. Jeg hadde håpet på topp seks-plassering, og dette er ikke bra nok, sa hun.

Beste i VM
Tone Wigemyr endte på 9.-plass. Hun var 8.04 minutter bak Niggli. Plasseringen til Wigemyr er det beste hun har oppnådd i et VM-løp.

– Terrenget og skogen ser veldig fin ut, men man må gjøre jobben selv. Jeg klarte å jobbe meg gjennom løpet og tok fornuftige valg. Jeg er godt fornøyd, sa 30-åringen til NTB.