VM: Ingen norsk sprint-jubel blant herrene

Etter flere år utenfor verdenstoppen, fant Mårten Boström gullkursen under mandagens VM-sprint i orientering. En tabbe hindret Øystein Kvaal Østerbø fra å blande seg inn i medaljekampen.

Finnen vant overlegent på hjemmebane etter å ha parkert britiske Scott Fraser og svensken Jonas Leandersson mot slutten av den 3,9 kilometer lange løypa i Vuokatti.

Fraser på sølvplass endte 17,1 sekund bak Boström, mens bronsevinner Leandersson var ytterligere 1,1 bak.

Boström sjokkerte og begeistret hjemmepublikummet. Han kastet kart og kompass til fordel for friidrettssatsing for seks år siden. Mandag slo han tilbake på sterkest mulig vis.

Østerbø bommet
Øystein Kvaal Østerbø noterte en brukbar 7.-plass, men burde ha løpt til medalje. Nordmannen ble hindret da han ikke så åpningen i et gjerde i starten av sprintfinalen.

– Det gjerdet kom så brått på, og jeg måtte gjøre et valg. Jeg «dreit» meg ut der og tapte flere sekunder, men samtidig gjorde jeg flere småfeil tidlig i løpet. Jeg manglet flyten fra start, sa Østerbø.

7.-plassen smakte ikke spesielt godt for 32-åringen som tidligere er blitt nummer fire, seks og åtte i VM-sprint. Nesten halvminuttet skilte opp til den finske vinneren.

– Nei, dette var skuffende. Jeg løp for medalje, og da kan jeg ikke være fornøyd, la Østerbø til.

Ingen medaljer
Heller ikke i det tolvte forsøket ble det norsk medalje på en VM-sprint i orientering. Bjørn Ekeberg debuterte på seniornivå med en 18.-plass mandag og var godt fornøyd.

Carl Godager Kaas gjorde et middels løp, ble slått med over minuttet av Boström og endte på 21.-plass.

Tirsdag fortsetter orientering-VM med finale på langdistansen. Magne Dæhli, Anders Nordberg og Hans Gunnar Omdal har alle medaljesjanser på en god dag.