Vestmarka 6-timer 24. august

- Vi drar i gang dette arrangementet, ikke først og fremst for den aktive o-løperen, men for familier og mosjonister som vil oppleve noe mer, og kanskje få lyst til å prøve seg med turorientering eller o-løp etterpå, forteller Svein Granerud til nettavisen OPN.no.


Svein Granerud fra arrangerklubben Asker Skiklubb forteller videre:

Under nyskapningen i Vestmarka 24. august, med utgangspunkt i Asker Skiklubbs hytte Vestlia, har deltagerne 6 timer til rådighet for å finne inntil 60 poster, og samle inntil 600 poeng.

Det er en kombinasjon av turorienteringspostene i Askeladden, og nyutsatte poster.

Kartsjefen i Asker Skiklubb, Håkon Løvli har spesiallaget to A3 konkurransekart, hvor alle postene er inntegnet med oppnåelige poeng pr. post.

Vi har klassifisert postene i 3 kategorier, med 5, 10 og 15 poeng, mest utifra avstanden fra Vestlia, men også litt i forhold til vanskelighetsgrad. I tillegg får alle deltagere et eksemplar av Turkartet Vestmarka med seg på ferden.

Etter målgang legger vi opp til sosial bankett ved klubbhytta, med fyr på grillen, premieutdeling og andre aktiviteter.

Vi håper med dette arrangementet å nå ut til ivrige mosjonister, turorienterere, barnefamilier og andre som er glade i å bruke marka.

Selvfølgelig bør man ha en viss kartforståelse, men postene er normale turorienteringsdetaljer - og ekstrapostene er satt ut på flotte utsikts eller rastesteder, og er definitivt ikke vanskelige.

Vi har definert dette som et nærløp, slik at det er fritt fram for alle å melde seg på. Vi har lagt opp til singel-klasser som er aldersinndelt, eller duo, eller lag, eller familie.

I duo, lag og familie er det også rom for taktikk, i forhold til at man kan hvile deler av teamet, mens andre deler oppsøker postene, før man kanskje bytter om på hvem som hviler, mens for deltagerne i singelklassene gjelder det å holde tempoet slik at man klarer å holde på i inntil 6 timer.

Alle deltagere må medbringe det de tror de vil trenge av mat og drikke til å gjennomføre, det er ikke noen support undervei fra arrangørenes side.

Dette burde absolutt være noe for alle, så vi håper på mange påmeldinger via www.asker-skiklubb.no inne utgangen av mandag 19. august, forteller løpsleder Svein Granerud i Asker Skiklubb.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler