Håkon Westergård vant NM sprint i 2011. Her fra Craft Cup sprinten i Sandefjord tidligere i vår. Foto: Vidar Benjaminsen

Håkon Westergård, Varegg Fleridrett, vant NM sprint i 2010. Her fra Craft Cup sprinten i Sandefjord tidligere i vår. Foto: Vidar Benjaminsen

Varegg til Topps

To harde økter på en dag for å simulere kvalifisering og finale i NM sprint.

Forrige helg ble Varegg til Topps (VtT) arrangert for første gang. Varegg til Topps er et tilbud som skal hjelpe satsende Vareggløpere til å nå nye høyder. Allerede neste helg skal Vareggløperne kjempe om edelt metall når NM sprint arrangeres i Arendal.

Den første VtT samlingen hadde hovedfokus på det fysiske. To harde økter på en dag for å simulere kvalifisering og finale i NM sprint. Første øvelse var 3000 meter på Fana Stadion.

Andre økta var en 2,5 km sprint løype i Fyllingsdalen. Magnus Halland vant herrenes sprint på tiden 13:13. Linn Kristine Gjesdal vant damenes sprint på 16:17.

Del to av samlingen fortsatte søndag. Her var fokuset teknikk og igjen var det klart for en sprint økt. Økten var lagt opp med forstart og gikk i de mest sentrale delene av Bergen. Vinnerne fra lørdagens finale var igjen sterkest på søndagens løp.

Med dette er Varegg klare for å kjempe i toppen under NM sprint. Klubben fra Hordaland er den fjerde største klubben under NM, kun storklubbene Halden, Kristiansand og NTNUI har flere deltakere. Varegg er også en av få klubber som har løpere i alle seks NM klassene.