fjell

Stoltzekleiven Opp
- fulltegnet på 4 minutter

Orienteringsløper Owen Westergård er løpssjef for det kjente motbakkeløpet Stoltzekleiven Opp. Tirsdag klokken 07.00 var påmeldingsfristen. 4 minutter senere var gruppepåmeldingen fulltegnet. Nå spør han samtidig om ingen O-løpere føler seg klare for å utfordre Jon Tvedts rekorder.


- Klokken 07.00 startet påmeldingen. Fire minutter etterpå var 2500 deltakere påmeldt, sier Owen Westergard til Aftenposten.no.

Arrangørene i Varegg er vant til god respons, men dette var i overkant.

- Overraskende, sier Westergård - som ikke vil spekulere i hvor mange som ville deltatt i det populære løpet om det var åpent for alle.

- Det er jo fortvilende å avvise så mange, men folk kan sette seg opp på ventelister. De legger vi ut på Stoltzen.no, sier Westergård.

Owen Westergård forteller til OPN.no at han gjerne ikke bare ser O-løpere på toppen av Stoltzen, men også på toppen av motbakkeløpets seierspall.

Søker ny konge av Stoltzen
- O-løperen Jon Tvedt herjet med konkurrentene i mange år, og nå er Stoltzen på jakt etter en ny konge. Rekorden 8.13 ble satt i 1995 og kun Jon Tvedt selv har vært i nærheten. Damens rekord holdes av Anita Håkenstad Evertsen på 9.56 og i fjor var det Kristin Størmer Steira som vant på 10.06. Med seier og rekord er det kr 20.000 å hente på en kort arbeidsdag i Bergen. Hvem tar utfordringen, spør Westergård.

Selv om gruppepåmeldingen ble fullbooket på 1-2-3 er det fortsatt muligheter.

- Onsdag 5.mai, er det løpere med flere enn 10 deltakelser som kan melde seg på og torsdag 6. mai kan alle andre melde seg på, understreker Owen Westergård som raskt legger til at det ventes stort rush også på disse påmeldingsfristene.

---

* Omtale hos Aftenposten.no - med bilde av to unge og sterke O-løpere som har tatt ut alt, henholdsvis Morten og Håkon Westergård. Førstnevnte nummer 2 i fjor med tiden 8.49, mens lillebror løp i mål på 9.19 noe som holdt til en 6. plass.
* Stoltzekleiven Opp sin hjemmeside.




Mulig relevante artikler