VM i Trondheim 2010, Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

VM i Trondheim 2010, Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Utøverne truer med VM-boikott

Med Norge i front gjør O-pampene hva de kan for å rasere O-idrettens egenart. Drømmen deres er å få idretten til OL og på TV. Mange på grasrota har forlengst reagert, nå setter også O-stjernene for alvor foten ned. VM-boikott kan bli aktuelt.


Her hjemme har Norges Orienteringsforbund så godt som fjernet den prestisjetunge langdistansen fra kartet. Tidligere har OPN.no fortalt om Olav Lundanes som må reise ut av landet for å få skikkelig trening på distansen hvor han tok VM-gull i Trondheim i 2010.

Også mellomdistansen skal få juling i O-pampenes jakt etter å kunne spise lunsj med TV-topper og OL-pamper.

Dette er noe verdens beste orienteringsløpere liker svært dårlig.

- 115 orienterings-utøvere truer med å boikotte orienterings-VM. Utøverne misliker IOFs forslag om å modernisere VM-programmet, står det å lese hos NRK.no.

- Grunnen til at utøverne steiler er at de mener IOF ikke tar vare på orienteringens grunnidé når de vil innføre distanser der førstemann til mål vinner, skriver NRK.no basert på et oppslag i Aftenpostens papirutgave.

– Da tenker jeg først og fremst på det å løpe alene i skogen med kart og kompass. Vi mener idretten blir utvannet, sier Carl Waaler Kaas, til nettstedet.

I tillegg er utøverne overrasket over at distansene ikke skal testes ut på lavere nivå før de introduseres i VM.

– Vi er enige i at idretten skal utvikles. Vi er bare ikke enige i de grepene som det internasjonele forbundet foreslår. Vi vil være med i prosessen, fortsetter han, før Carl Waaler Kaas bekrefter at utøverne er villige til å boikotte VM om endringene finner sted.

Se hele saken "Tatt på senga av sønnens boikott" hos NRK.no (igjen basert på oppslag hos Aftenposten).

---

Se også
- IOF degraderer orienteringen




Mulig relevante artikler