Sigve Vågsnes, Oppsal var best i Modum 2-dagers som ble arrangert i Flannumsmarka nord for Vikersund denne helga. Foto: Hans L. Werp.

Sigve Vågsnes, Oppsal var best i Modum 2-dagers som ble arrangert i Flannumsmarka nord for Vikersund denne helga. Foto: Hans L. Werp.

Bjerkreim Nilsen og Vågsnes best på Modum

Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer O-klubb og Sigve Vågsnes, Oppsal IF gikk til topps i Modum 2-dagers som ble arrangert fra Flannumshaugen nord for Vikersund denne helga.


De gamle o-journalistene ville ha skrevet at Hege og Jørgen Mårtensson hadde stilt gård og grunn til disposisjon og at løypeleggerne hadde stukket ut fine, men krevende løyper i idylliske Flannumsmarka, den sydligste delen av Holleia.

Men slik var det faktisk også. Det var 443 påmeldte lørdag og 477 dagen etter, til sammen 920 påmeldte, men noen færre som kom til start.

Når sommeren omsider hadde meldt seg på, fikk løperne to hyggelige dager med bra orientering og et forøvrig fint arrangement.

Betty Anne Bjerkreim Nilsen kan skilte med VM-deltagelse i såvel langrenn som orientering, og med et gull i stafett-VM i orientering som toppen av karrieren, men har trappet ned. Men formen holdes tydeligvis vedlike, hun var helt overlegen begge dager.

Fortsetter nedenfor bildet
Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK var sterk i kvinnenes seniorklasse og vant klart. Foto: Hans L. Werp.
Betty Ann Bjerkreim Nilsen, Lillehammer OK var sterk i kvinnenes seniorklasse og vant klart. Foto: Hans L. Werp.

I klassen for menn, vant finnen Simo Martomaa mellomdistansen lørdag, åtte sekunder foran Vågsnes. Den tidligere VM-løperen Kjetil Bjørlo (42) var faktisk bare to og et halvt minutt bak på fjerde plass.

I søndagens langdistanse var Jostein Andersen fra Kristiansand OK minuttet foran Vågsnes, men sistnevnte holdt unna sammenlagt. Espen Weltzien fra Järla OK kom på tredje plass.

Vågsnes har trådt inn i veteranenes rekker i år, men holder fortsatt god fart tross lite trening.

- Jeg sykler til jobben og så løper jeg løp. Med to barn og full jobb, blir det ikke tid til mer, sier Sigve som var i landslagsdiskusjonen siste gang i 2009, da han ble skjønnet ut av NOC-laget, visstnok fordi han ikke ville signalisere satsing på VM i Trondheim året etter.

Den opprinnelige aust-egden tilhører den sterke generasjonen som kom opp i Arendals-distriktet tidlig på 90-tallet med sterke navn som blant andre Holger Hott og Jørgen Rostrup.

Forøvrig var det en rekke prestisjefylte oppgjør i veteranklassene - som vanlig. Der ligger tyngdepunktet av deltagermassen, mange tiltrekkes av det fine terrenget i disse delene av Buskerud.

Resultatlinker nedenfor bildet
Veteranene satte sitt preg på de to dagene i Flannumsmarka, her norgesmesteren fra 1972, Geir Høsteland, nå som vinner av klasse H 65. Bak skimtes hans tidligere klubbkamerat, Eystein Weltzien, nå i IL Tyrving. Foto: Hans L. Werp.
Veteranene satte sitt preg på de to dagene i Flannumsmarka, her norgesmesteren fra 1972, Geir Høsteland fra Botne SK, nå som vinner av klasse H 65. Bak skimtes hans tidligere klubbkamerat, Eystein Weltzien, nå i IL Tyrving. Foto: Hans L. Werp.

---

Komplette resultater Modum 2-dagers, 11. og 12. august 2012
Lørdag
Søndag


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler