Jukola

Jukola

Tyrving og Raumar klatrer

Jukola-lag med løpere fra egne rekker

Tyrving løp inn til 16. plass og Raumar ble nr. 48 i helgens gigantstafett - finske Jukola. Begge klubbene satte med det rekordnoteringer - og det med løpere i all hovedsak fra egne rekker.


- Kanskje ikke så mye å skryte av, men hvis du studerer resultatlista i toppen, så har de fleste lagene en eller flere utenlandske løpere på laget. Eller de er satt sammen av eliteløpere fra nær og fjern, forteller Raumar O-lags Aslak Kinneberg til OPN.no etter at klubben fra området rundt Gardermoen i helgen satte ny solid Jukola-rekord med 48. plass.

Denne grafen viser Raumars utrolige klatring fra 570. plass i 1997 til årets 48. plass.

- Alle løperne i laget har løpt for klubben siden de løp i H12. Med flere gode 16-åringer på gang satser vi på topp 40 både i 10Mila og Jukola neste år, legger Kinneberg til.

Etter hva OPN.no erfarer er det også utflyttede løpere som vurderer tilbakekomst til Raumar for å bli med på den videre ferden mot toppen.

Raumars lag i Jukola 2009
1. Eirik Rustad
2. Eskil Kinneberg
3. Eirik Kamstrup Hovind
4. Vetle Bråten
5. Trygve Tömta
6. Simen Rustad
7. Harald Aas

Mye eget blod i Tyrving
Et annet norsk lag som forbedret sin besteplassering i Jukola og som i stor grad er tuftet på løpere fra egne rekker er IL Tyrving.

Med fare for å ikke være helt oppdatert på løperes opprinnelse er det vel bare Thomas Hodel fra det store utland og Torgeir Nørbech fra naboklubben Ringerike OL som ikke har hatt tilhold i klubben siden guttedagene.

Løperne som løftet Tyrvings Jukola-rekord fra 21 til 16
1. Espen Weltzien
2. Torbjørn Sagberg
3. Anders Tiltnes
4. Bjørn Ekeberg
5. Thomas Hodel
6. Torgeir Nørbech
7. Audun Weltzien
Mulig relevante artikler