Fly

Fly

Trodde NM forsvant i askeskyen

- Jeg satt og hadde heldagsprøve på skolen da jeg i går fikk beskjed om at alle fly var innstilt, sier Petter Jakola til OPN.no. Akkurat da var Bodø-løperen sikker på at natt-NM 130 mil lenger sør skulle gå i (v)asken.


- Jeg ble utrolig skuffet. Etter å ha sett frem til dette i hele vinter var jeg sikker på at det ikke ble noen NM-start på meg, forklarer Jakola, som etter å ha toppet ungdomsårene med 9. plass i Hovedløpet forrige sesong endelig skulle debutere i NM-sammenheng.

- Men så ble det løsning allikevel. Etter prøven fikk jeg beskjed om å reise rett hjem og pakke. Jakob Kalvig Skogan og jeg ble da kjørt i bil til Mo. Videre derfra haiket vi med Sigurd Oxaas Wie og faren hans til Verdal, forteller Jakola.

En buss med løpere fra Nord-Trøndelag tok gutta videre mot Halden. Da OPN.no pratet med Jakola for et par timer siden hadde de nådd frem til Alvdal i Østerdalen.

Så da ser det ut til at alt løser seg allikevel for 17-åringen, i alle fall i forhold til å ta seg fra Bodø til Halden. Men han er også offensiv med tanke på det som skal skje i skogen i natt.

- Dette blir mitt første natt-NM. Jeg skal prøve å henge med, og jeg skal uansett gi det jeg kan. Det er artig om det går bra, forklarer Jakola, som også forteller om en litt trøblete treningsvinter både sett med langrennsøyne og orienteringsøyne.

- I januar gikk jeg på rulleski. Forholdene har vært sånn at det i lange perioder verken har vært skiføre eller mulig å løpe i skogen. Jeg har bare fått trent en økt på kart i vinter, avrunder Petter Jakola fra B&OI Orientering.

---

OPN.no er kjent med at også at løpere fra andre kanter av landet har måtte snu seg rundt i full fart på grunn av kansellerte flyavganger som følge av vulkanaske fra Island.

Owen Westergård i Bergen og Varegg forteller hvordan de har løst reisekabalen:

- Norwegian Spring-helgen er den store vårturen vi har gledet oss til lenge. Reisen til Halden var selvfølgelig i stor fare da flyene ble avlyst for helgen. Men vår driftige reiseleder Wenche Gjesdal fikk kjapt omorgansiert oss, sjåfører tok seg fri fra jobben på sparket og i går kveld hadde vi fått kabalen til å gå opp.

- Noen av Vareggløperne sikret seg togbilletter, men de fleste av oss setter seg i biler og tar fatt på turen over fjellet (Bergen, Aurland-Hol, Drammen, Drøbak, Halden) - en tur på 9-10 timer.

- På denne måten får 28 av opprinnelig 37 påmeldte likevel oppleve NM-natt og Norwegian Spring, og avstander er vi jo vant til.



Mulig relevante artikler