olav_lundanes

Olav Lundanes
- Det var bare å måke på

Fredag sprengte Olav Lundanes feltet i NM i nattorientering i Halden.


Lundanes løp inn til sitt første senior-NM-gull i nattorientering i karrieren.

Han utklasset nattkongen de siste årene, Anders Nordberg. Kombinasjonen bryllup og sesongåpning viste seg å bli i tøffeste laget for Norges beste orienteringsløper siste årene. Prisvinneren fra Idrettsgallaen ble distansert med over fem minutter av klubbkameraten, og måtte ta til takke med 10. plass etter å ha rotet flere minutter i svarte natta.

- Dette var utrolig moro, og jeg hadde egentlig ikke trodd på en slik utvikling i løpet, sa Olav Lundanes til NTB etter å ha knust Nordberg og over 100 løpere i den 11 km lange løypa på over 11 km ved Prestebakke natt til lørdag.

Tidligere verdensmester fra Halden Skiklubb, Emil Wingstedt, var over fire minutter bak på annenplass. Håvard Lucasen fra Ås-NLH vant spurten om tredjeplassen.

Knekt nattkoden
- Jeg har knekt nattkoden og orienterer like bra i mørket som om dagen. Det er en utrolig god følelse å få til orienteringen på denne måten. Jeg har fått til en teknikk som viser seg å fungere like bra på dagen som på natta, og den gir meg trygghet når jeg løper, sier han.

Lundanes gjorde bare en feil i nattmørket. På den nest siste posten i den første av tre sløyfer ved Prestebakke gikk det 90 sekunder.

- Jeg ble litt usikker inn i bushen, men følte meg sterk. Det var liksom bare å måke på i skogen.

Sesongoppkjøringen har også gått veldig bra for landslagsløperen fra Ålesund.

- Siden nyttår har jeg vært halvparten av tida på barmarkssamling i utlandet, også har det blitt en del skiturer. Det går på skinner, sier kanskje Norges største håp i VM i Trondheim i august.

Ikke overrasket trener
- Jeg blir ikke overrasket om Olav blir Norges beste under VM på hjemmebane i Trondheim i august. Han imponerer fantastisk, sier Halden-trener Kenneth Buch etter oppvisningen.

- Jeg har absolutt ambisjoner om å løpe inn til medalje under VM, sier hovedpersonen selv.

Vi så allerede tendensene i påsken. 22-åringen hadde et voldsomt tempo i sesongpremieren i svenske Blekinge med annenplass på fellesstarten med store deler av verdenseliten på plass. På slutten tok han kommandoen i feltet, men måtte ned for telling i skogen. Dermed ble det annenplass på fjorårets fjerdemann på VM-sprinten i Ungarn.

Verdens beste orienteringsløper, sveitsiske Daniel Hubmann, var bare en av flere kanoner som fikk bank av nordmannen.

- Det er først og fremst stafetten og langdistansen jeg satser på i år. Jeg kommer muligens til å prioritere knalltøft for å sikte meg inn på disse to distansene i Trondheim, sier Lundanes.

(©NTB)




Mulig relevante artikler