Petter Thoresen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Petter Thoresen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Topp avslutning for lettet Thoresen

Petter Thoresen var strålende fornøyd etter at stafettjentene sikret VM-gull i orientering i hans siste mesterskap som landslagssjef.


– Jeg er så utrolig glad for dette gullet. Siden dette mesterskapet er det siste i min rolle som norsk landslagssjef, kunne jeg ikke fått en bedre avslutning. Det har vært mye stang-ut for oss i årets VM, men endelig fikk vi full klaff. Det hadde vært tungt å reise hjem uten en eneste medalje, sa Thoresen.

Gullet begeistret også flere i norsk O-sport.

– Dette var voldsomt og uventet. Jeg hadde andre nasjoner som favoritt, men det var rett og slett fantastisk, sa Dag Kaas, som er toppidrettsansvarlig i styret i Norges Orienteringsforbund.

– Dette betyr enormt mye for norsk orientering. Framover skal vi bygge opp en ny landslagsledelse med trenere og ledere og ta ut nye lag. Da hjelper det med en gullmedalje i bagasjen, istemte generalsekretær Bjørnar Valstad.

Gullet ble sikret etter tre strålende løp av Heidi Bagstevold, Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg. Det reddet Norge fra å prestere sitt svakeste VM noensinne.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler