Tone Wigemyr etter målgang i Nordic Orienteering Tour 2010. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Tone Wigemyr tett på seierspallen

Det var løperen fra Sørlandet, Tone Wigemyr, som leverte de beste varene gjennom en sterk 4. plass da årets verdenscup rullet i gang på New Zealand søndag.

Olav Lundanes ble strøket fra resultatlisten for å ha besøkt feil post på mellomdistansen. Det ble klart ved utlesing av brikken hans.

For Carl Godager Kaas ble også løpet en nedtur. Han lå an til en plass på seierspallen, men bommet mot slutten og endte på niendeplass. Han ble beste nordmann.

Eskil Kinneberg ble nummer 37, mens Magne Dæhli fulgte på plassen bak. Sveitsiske Fabian Hertner vant.

– For Olav Lundanes er det en «kontorfeil», mens Carl Godager Kaas er en real bom fra pallen. Store bommer ødelegger også for Eskil Kinneberg og Magne Dæhli. Totalt sett er vi ikke fornøyd med guttas innsats, sa landslagssjef Petter Thoresen.

Bedre gikk det i kvinnenes løp. Tone Wigemyr sikret fjerdeplassen og var kun ti sekunder fra tredjeplassen.

– Jeg har løpt nesten uten å bomme og er kjempefornøyd med løpet mitt, sa hun.

Mari Fasting ble nummer ni, mens Anne Margrethe Hausken Nordberg kom på tiendeplass. Løpet ble vunnet av Helena Jansson fra Sverige.