Klart dette er effektiv trening - 2

Nettavisen OPN.no har de siste ukene hatt noen gla'saker som viser at helt vanlige normale orienteringsløp i form av karuseller på ukedagene er utmerket trening. På neste side vises kart, løype og resultater fra et helgeløp med innlagt KM-status. Klart også dette er knallgod trening mot enda større begivenheter.

Med utgangspunkt i at en del osloklubber på noen områder bommer i sine prioriteringer med tanke på hva som er o-bevegelsens beste, sist eksemplifisert med Nydalens Skiklubs tur til Ungdommens Jukola, samtidig med fine o-løp både i egen krets og nabokretser, har nettavisen OPN.no i det siste synliggjort flere o-løp som inneholder både knallgod o-teknisk trening og også knallgod trening i form av løping i terreng.

Begge deler viktige aspekter for den som ønsker å utvikle seg som orienteringsløper.

Denne gangen henter vi frem et nytt løp i form av kretsmesterskapet for Buskerud o-krets i mellomdistanse. H17-klassen, som altså samlet både juniorer og seniorer, samt en del veteraner som ville måle seg mot yngre krefter, ble vunnet av Emil Ahlbäck fra Fossum IF foran Frol IL's Yngve Skogstad.

Begge disse, samt også noen til fra andre kretser kom foran beste KM-løper, som var Sindre Sandven fra Kongsberg OL. Totalt 52 løpere deltok i denne klassen. Løpet som helhet samlet oppunder 500 deltakere med smått og stort.

Ahlbäcks vinnertid i det 4,3 km lange løpet, med stort innslag av heftige raviner og mye moløping, var 26 minutter og 43 sekunder. Med det ble kilometertiden 6 minutter og 12 sekunder.

Kart og løype rett nedenfor
Kart fra KM Mellomdistanse for Buskerud O-krets. Kart Eggemoen / Ringerike Orienteringslag.

Resultater
De 20 fremste fra Eventor - 52 løpere deltok i denne KM-klassen for H17 og oppover: