Julebjelle

Julebjelle

Sta løypelegger på Gløggløpet

Jon Tolgensbakk gir ikke opp så lett. For andre år på rad henger han ut poster til Gløggløpet med gips. Løp skal det bli, og gløgg med "nogo attåt". Lørdag arrangeres det åpne treningsløpet for snart 30. gang.


Tradisjonen tro arrangeres Gløggløpet siste lørdagen før jul av IL GeoForm.
- Det står i statuttene til løpet at det skal arrangeres fra parkeringsplassen på Sognsvann i Oslo, uansett snømengde, forteller Tolgensbakk.

Til OPN.no kan han avsløre at sisteposten også er lik fra år til år.

- Vi pynter den samme grana med twistbiter hvert år. Kona fester tråder i twistbitene og vi henger opp over 200 biter i år. Det skal være nok til alle, ler Tolgensbakk.

Jon Tolgensbakk (64) er opprinnelig fra Tolga i Østerdalen og forteller at han løper 50-60 løp i året. Cirka halvparten av disse er terminfestede løp og resten er onsdagsløp som GeoForm og OSI (Oslostudentenes Idrettslag) arrangerer hver uke i Oslo-området.

Men uhellene har forfulgt Tolgensbakk det siste året.

Jon-tolgensbakk-glogglopet-2010
Jon Tolgensbakk i et skadefritt øyeblikk fra årets Vårspretten. Foto: Erik Borg.

- Det begynte før Gløggløpet i 2009, da brakk jeg ankelen. Alle postene måtte derfor settes ut med krykker i lett snø, forteller han.

Til OPN.no forteller han utrolig nok at den andre ankelen brakk under årets Lørdagskjappen i Moss. Derfor har det blitt få løp og mye gips i årets sesong.

Gipsen som han nå bærer med seg under postutsetting er riktig nok av den overkommelige typen. Tolgensbakk brakk et bein i hånden for noen dager siden og har gipset den ene armen. Det er ikke noe problem for ham.

- Løp skal det bli. Vi har aldri avlyst, og normalt kommer det rundt hundre deltakere. Tolgensbakk håper å slå deltakerrekorden på 120 løpere.

Til OPN.no forteller han at alle deltakere selvsagt får gløgg servert etter løpet. Det serveres to typer gløgg. En for bilister og en for de som reiser kolletivt, humrer Tolgensbakk avslutningsvis.

Link til innbydelse Gløggløpet på OSI Orienterings hjemmeside

 




Mulig relevante artikler