Smarte video- og Facebook-grep fra Folloløpet

- Det er Måren OK og deres Folloløp som går smarte veier i sin markedsføring. - Det var de to dokumentarfilmskaperne i klubben, Audun Bjerknes og Pål Winsents, som kom på ideen om å finne mer visuelle markedsføringsformer enn 'lappene' på bilene, forklarer løpsleder Morten Karlsen overfor nettavisen OPN.no.




Alternativ markedsføring av orienteringssporten

 

Måren OK går nye veier for å reklamere for hovedproduktet sitt, det tradisjonsrike Folloløpet, gjennom filmsnutter på sosiale medier.

 

- Vi snakket litt i vinter om hvordan vi skulle markedsføre flaggskipet vårt, FOLLOLØPET, spesielt når det i år får innlagt KM mellomdistanse og finale i Trimtex-cupen. Det var da de to dokumentarfilmskaperne i klubben, Audun Bjerknes og Pål Winsents, kom på ideen om å finne mer visuelle markedsføringsformer enn 'lappene' på bilene, sier løpsleder Morten Karlsen.

Denne uken oppretter vi en ny facebookside for arrangementet https://www.facebook.com/Follolopet?ref=hl og oppfordrer alle til å like den. Der presenterer vi vår rykende ferske filmvignett for Folloløpet.

Over 100 som har sett promoen siden helgen. Link: http://vimeo.com/98623710 i håp om å kunne 'vinne' terreng i sosiale medier.

Folloløpet søndag 21. september 2014 from Pål Winsents on Vimeo.

Sosiale medier er nok et litt forsømt område for mange her i Måren, som det sikkert også er i andre klubber, medgir løpslederen, men nye tider gir nye løsninger også for orienteringsidretten.

 

Kinderegget 

- I år, som i fjor, er samlingsplassen viktig for oss. Den skal være intim, innbydende, oversiktlig, og likevel kunne huse drøye 500 deltakere. Follo Museum er kinderegget for oss, avslutter løpslederen, som gleder seg til å ta imot alle de etablerte o-løperne til Drøbak i september, men forhåpentligvis også noen nye gjennom sosiale medier. 

 

Audun Bjerknes og Pål Winsents har lang erfaring med å lage TV-program og dokumentarfilmer, og sammen med orienteringshobbyen, sysler de med tanken om en dokumentarfilm, LØPEREN, om hvorfor folk løper.

- Pål fikk meg bitt av o-basillen for tre år siden, og læringskurven har vært ekstremt bratt, men utrolig givende også. Jeg har vært overraskende treningsvillig og har så smått begynt å slå han i H40, sier Audun med et skjeivt smil mot klubbkonkurrenten. Noe Pål takler svært dårlig.

 

- For meg betyr Auduns enorme framgang og kartforståelse at jeg BØR trene mer og hardere, men det blir ofte med tanken, så jeg ber til Gud at han bommer innimellom, slik at jeg har en mulighet. Er det f.eks mye bakker i et løp er det takk og farvel. Det er smertefullt å komme i mål og vite at jyplingen med kun tre år i o-sporten har slått en. Da må jeg hjem og tenke at nå BØR jeg trene mer og hardere, filosoferer Pål.  

 

Egen løpsvignett

I utprøvingen av filmteknikker til dokumentarfilmen LØPEREN fikk de med seg den autoriserte droneflygeren og fotografen Fredrik Naumann til å filme en liten vignett til Folloløpet.
 

- Vi ser at med dronefly er det muligheter for å kunne filme løpere i både åpent, men også mer ulendt terreng, og ikke minst i ulike høyder. Flyene er knøttsmå og kommer seg gjennom nær sagt alle typer områder som ikke har mørkegrønt i seg. Da må vi over på håndholdte kameraer med stabilisatorløsninger, fortsetter Audun. Pål, som også er løypelegger for Folloløpet, sier at de vil filme alle prosessene ved et o-løp og legge dem ut på facebooksiden Follolopet. Så får vi se om det er interessant å vite mer om samlingsplassen, starten, terrenget, konkurrentene osv før et løp, avslutter Pål.

 

Måren OK vil med dette ønske alle hjertelig velkommen til Drøbak og Follo Museum 21. september med start kl. 11 (direkteløyper fra kl. 10). Og ikke minst ser vi frem til å kunne kommentere de mange spennende og jevne duellene om KM-titlene. Men også få det svart på hvitt hvilke klubber som har jobbet best med sine jente- og gutteløpere når finalen (10. løpet) i Trimtex-cupen skal gå av stabelen i skogene rundt Seiersten festning. Vi har også bestilt fint høstvær denne søndagen i september.

 

Facebookside Follolopet https://www.facebook.com/Follolopet?ref=hl

 

Filmvignett Folloløpet http://vimeo.com/98623710

 

Link til Måren OK: http://www.maaren-ok.org/




Mulig relevante artikler