Kartutsnitt

Kartutsnitt

Spennende tørrtrening i Måren OK

Måren OK har denne høsten latt seg inspirere av landslagstrener Frode Balchens foredrag på Storsamlingen. Godt hjulpet av klubbens egen racer på web, så har de laget en spennende o-teknisk tørrtrening som er tilgjengelig for alle.


- Øvelsene lager vi i utgangspunktet som PowerPoint presentasjoner. Disse sender vi klubbens løpere for litt o-teknisk trening med ujevne mellomrom, forteller ungdomstrener Arve Opheim til OPN.no 
Maren OK o-teknisk trening 2010
Kart hentet fra Måren OKs veivalgsøvelse.

Selve webversjonen er utarbeidet av klubbens leder Stein Turtumøygard. Den er noe enklere i gjennomføring, men med god interaktivitet for brukeren. Her får du testet både veivalgsøvelser og øvelser på forenkling - med øyeblikkelig svar på orienteringsevnen.

- Ideen hentet vi fra Frode Balchens foredrag på Storsamlingen i år. Han viste vei med sine tørrtreningsøvelser for juniorlandslaget. Vi prøver å fortsette treningen med minimum en øvelse i måneden utover vinteren, sier Opheim.

I PowerPoint-presentasjonene er det lagt inn tidsbegrensninger. Der får man kun titte på kartet i tre omganger á 2-4 sekunder før veivalget må bestemmes.

OPN.no tror dette vil gjøre Måren OKs ungdommer ennå raskere i beslutningene kommende sesong. Prøv gjerne selv.

Link direkte til oppgavesiden 
Måren OKs hjemmeside




Mulig relevante artikler