Skuffet landslagssjef oppsummer EM

Nok en gang ble Norge som o-nasjon ydmyket i et internasjonalt mesterskap. Sveits og Sverige sopte med seg 8 og 6 medaljer - Norge et enslig sølv. Landslagssjef i orientering, Kenneth Buch, er naturlig nok skuffet over dette. Her oppsummer han EM i Portugal og prater litt om veien videre:



- Skuffet - men veldig motivert

Landslagssjefen ser tilbake på EM i Portugal.
 

- Jeg sitter igjen med litt av hvert når det gjelder tilbakemeldinger fra EM, sier landslagssjef Kenneth Buch og fortsetter.

- På sikt har vi høyere ambisjoner enn vi leverte i Portugal, men jeg er opptatt av at dette er arbeid vi skal jobbe sammen med over tid.

- Samtidig er det ikke til å legge skjul på at nivået er høyt internasjonalt. Fysisk handler det om å løpe fort, og teknisk skal en løpe tilnærmet feilfritt for å ha muligheter på medalje.

- Ved denne korsvei var vi ikke så gode som vi hadde ønsket. Det er den «feedback» vi reiser hjem med, den lyver heller ikke. Det er tilnærmet der vi er for øyeblikket.

- Nå gjelder det å ta konsekvensen av dette, og jobbe for å bli bedre.

Landslagssjefen fikk en tøff mesterskapsdebut i sjefsstolen, om en skal legge resultatene til grunn. Men det er langt i fra noen slagen mann som, etter noen dager i påskesolen, er tilbake på kontoret.

- Selvfølgelig er vi skuffet over EM-resultatene, men for meg genererer slikt mye motivasjon for det videre arbeidet. Og EM endrer ingenting i forhold til den filosofien vi jobber etter med landslaget, understreker Buch og legger til.

- Under EM var det også en del lyspunkt, som det er godt å ta med seg.

- Mange debutanter kom godt gjennom mesterskapet, og vi har fått mange nye løpere med verdifull mesterskapserfaring og forhåpentligvis enda større motivasjon til å komme seg opp på et internasjonalt nivå. 

- Helt konkret kan en gjerne nevne ungjenta Kamilla Olaussen. Det er et navn for fremtiden.

- I tillegg er vi veldig fornøyd med at Olav Lundanes lykkes på langdistansen.

Hva skal gjøres for at det skal bli mer moro i fortsettelsen?
- Orientering handler om å løpe fort og riktig. Vi må forbedre oss på begge deler, sier Buch og legger til.

- Men når det blir mesterskap i liknende terreng i fremtiden, må vi ha løpere som er i stand til å løpe fortere.

- I forhold til resten av sesongen, er jeg uansett offensiv og optimistisk. Slike slag i ansiktet, som under EM, gjør at vi skjerper oss og jobber ekstra bra, for å stå godt rustet til sommerens VM.

Landslagssjefen er klar på at det allerede er lagt ned mye godt arbeid for å lykkes nettopp under sommerens mesterskap i Italia.

- Det handler om forberedelser, og vi har mange utøvere som har jobbet bra i vinter. Fra nå og frem mot VM skal gode samlinger og tøffe prioriteringer, for å gi utøverne tid og mulighet til å trene, både relevant og bra, mellom alle konkurransene. Allerede nå til helgen ser vi at noen velger bort tre harde konkurranser til fordel for trening.

Dette skal altså gi betalt i norsk VM-suksess i juli.

- Vårt mål er å ha 4 løpere inne blant de 10 beste på hver distanse, så vil den videre utviklingen vise hvor mange medaljekandidater og medaljer vi kan forvente, er ordene landslagssjefen bruker.

- Under EM lyktes vi ikke med denne målsetningen. Men dette er et langsiktig mål, og noe vi jobber mot hver dag.

Medaljeranking EM 2014
1. Sveits                              5 - 1 - 2 = 8
2. Sverige                           2 - 2 - 2 = 6

3. Danmark                        1 - 1 - 0 = 2
4. Russland                        0 - 1 - 1 = 2
5. Norge                             0 - 1 - 0 = 1
5. Ukraina                          0 - 1 - 0 = 1
5. Tsjekkia                          0 - 1 - 0 = 1
8. Frankrike                       0 - 0 - 2 = 2
9. Storbritannia                0 - 0 - 1 = 1


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler