I dette området forsvant det mange minutter for de fleste.

I dette området forsvant det mange minutter for de fleste.

Siciliansk bing-O



Sist helg ble deltakerne i det åpne middelhavsmesterskapet MOC utfordret i bingo-orientering nærmest uten sidestykke.

Mange blant OPN.no's publikum har sikkert opplevd å ha poster i områder med dansk krypfuru. Og om man ikke skulle ha gjort det kan det nevnes at inne i slike grøntområder har kartene en lei tendens til å ikke være helt pålitelige, samtidig som sikt og fremkommelighet er lik null.

På den italienske middelhavsøya Sicilia har man noe som ligner. Men i motsetning til krypfura som har en viss grad av fremkommelighet dersom man gjør seg selv om til en slik pinne som brukes til veving og åler seg over, under, over, under, over, under osv. til man er på den andre siden, så viser det seg at den sicilianske varianten av bushvirvar mer blir som en snare hvor man etter å ha ålet seg inn noen meter verken kommer frem eller tilbake.

Hvor mange av de 300-400 deltakerne på MOC 2011 som fortsatt befinner seg inne i bushfaenskapet er ikke godt å si, men som en av PWT Travels reiseledere påpekte er mansjete (skrives det slik tro...) det eneste som duger.

Uansett de beste orienteringsløperne, slik som MOC-treer Øystein Kvaal Østerbø, finner frem uansett, selv om det også for dem ble litt krusseduller.

Se hele kartet uten veivalg (0,6 mb)
Se Øystein Kvaal Østerbøs veivalg gjennom hele løypa (ps! Ut fra 2. post er ikke bom, men et bevis på at mellomgrønt heller ikke var en koselig farge i dette terrenget).




Mulig relevante artikler