logo-klubb-raumar

logo-klubb-raumar

Raumar satser topp 20 på Tio og Jukola

Raumar hadde flotte seire å glede seg over i 2010. Blant annet 15-stafetten som dette bildet er fra. Optimismen er stor på Romerike foran kommende sesong.
raumar-vant-15-stafetten 2010



OPN.no har fått sportslig leder Aslak Kinneberg til å fortelle om Raumars planer for 2011-sesongen.

Hvordan var klubben fornøyd med 2010-sesongen, og hva var høydepunktet for klubben i 2010?
Raumar Orientering hadde en veldig god sesong i 2010. Hvis vi skal trekke fram noe så kommer ungdommenes seier i Tiomila høyt på lista.

At vi klarte å vinne 15-stafetten med mange av de yngre løperne på laget var også gledelig.

Vi hadde med 3 utøvere til VM for juniorer. Her var Eskil Kinneberg best med gull på stafetten og en 4. plass individuelt. Silje Ekroll Jahren’s 7. plass på langdistanse i Euromeeting er også verdt å nevne.

Ellers var vi nummer to på medaljestatestikken for NM, bare slått av Halden. Vi har et godt senior og junior miljø som begynner å vise seg fram på de store stafettene. Med 25. plass i Jukola, to lag blant de 8 beste i NM senior, damelaget inne blant topp 10 og gull for guttene på stafetten i NM jr., er vi godt fornøyd med stafettresultatene.

ramar-vant-ungdomsstafetten-tiomila-2010-foto-erik-borgRaumar vant ungdomsstafetten på Tiomila 2010 med Vetle Christiansen (til venstre), Karoline Sønsterudbråten, Lina Marie Haugen Mellby og Magne Haga. Foto: Erik Borg - www.o-boka.no

Hvilke områder er det klubben generelt ønsker å fokusere på/vektlegge i det kommende året?
Vi vil fortsette å tilrettelegge gode treninger og samlinger som skal gi resultater for løperne våre. Det gjelder både ungdomsløpere og satsende junior- og seniorløpere.

For å klare det må vi fortsette med å styrke og fornye trener- og støtteapparatet i klubben. Det kreves også en god økonomi i bunn for å drifte en klubb med mange satsende løpere. Her håper vi at årets NM-arrangement vil bidra til å styrke klubbøkonomien for de kommende årene.

Hvor ofte har klubben fellestreninger i vinterhalvåret og hva inneholder de?
Vintertreningene starter opp etter nyttår. Vi har én fellestrening i uka som består av løping ute og styrke/spenst og o-teknikk inne. I tillegg deltar de aller fleste av våre yngre løpere på langrennstreninger eller skiskyttertreninger gjennom vinteren.

Mange av våre juniorer og seniorer er bosatt på Kringsjå i Oslo. De har egne fellestreninger flere ganger i uka, også sammen med andre klubber. Treningene består av alt fra intervalløkter innendørs på Bislett til lange skiturer i Nordmarka.

Hva vektlegges i treningsarbeidet frem mot sesongen 2011?
Først å fremst gjelder det å legge et godt fysisk grunnlag for sesongen. Fra slutten av februar vil vi ha mange barmarkssamlinger for å finpusse o-teknikken fram mot sesongstart.

Hvilke er trenere i klubben i 2011-sesongen?
Lene Kinneberg er hovedtrener for ungdommene. Hun har tre hjelpetrenere som er med og følger opp løperne.

Ståle Sønsterudbråten tar seg av juniorer og seniorer.

På rekruttsiden har vi egne rekruttansvarlige i hver av lokallagene som har ansvar for nybegynneraktivitetene.

I tillegg gjør leder av treningskomiteen og oppmennene for hver av gruppene en stor jobb med å planlegge treninger og få på plass reiser og overnattinger i forbindelse med samlinger og konkurranser gjennom sesongen.

Hva er det viktigste i arbeidet med juniorer og seniorer i klubben i 2011-sesongen?
Vi vil prøve å få til flere samlinger med mye o-teknikk av høy kvalitet. I tillegg vil vi prøve å styrke treningsmiljøet vårt i Oslo med å få på plass en egen treningskoordinator som kan følge løperne tettere og motivere dem til å satse målrettet i årene fremover.

Hvilke samlinger har dere planlagt i klubben frem til sesongstart?
Vi har gjennom vinteren deltatt på Camp Norway og Gøteborg Open. Nå står en klubbsamling i Spania for tur, og i mars blir det samling i forbindelse med Nord-Jysk, Camp Norway i Polen og Spring Cup.

Hvilken plassering håper dere å oppnå i hhv. Tiomila damer, Tiomila herrer, Tiomila ungdom, NM jr damer, NM jr herrer, NM sr damer og NM sr herrer?
Herrelaget markerte seg bra både på Tiomila og Jukola i fjor. Vi mener vi har mer å gå på og målet er topp 20 i begge stafettene.

På damesiden vil vi prøve å bygge opp et nytt lag med utgangspunkt i yngre løpere. Her har vi ingen målsetning annet enn at løperne skal få til gode etapper som de selv er fornøyd med.

Det samme gjelder for så vidt på ungdomssiden hvor halve laget blir byttet ut fra i fjor.

I NM stafetten for seniorer, på hjemmebane, har vi som mål å bli topp 5 i herreklassen og topp 10 i dameklassen.

Vi har også med et par seniorløpere med målsetning om topp-10 plasseringer individuelt. På juniorsiden har vi løpere som kan være med å kjempe om medaljer på alle NM-distansene.

Er det en eller flere løpere i klubben som du mener vi bør holde et ekstra øye med når 2011-sesongen drar i gang?
Eskil Kinneberg var vel vår mest profilerte løper i fjor. Han har trent bra i vinter og har ambisjoner om å fortsette der han slapp i fjor.

Silje Ekroll Jahren har flyttet til Sveits og satser målbevist mot de store mesterskapene. Vi tror hun vil få en god sesong i år.

eskil-kinneberg-tiomila-2010-foto-erik-borgEskil Kinneberg i farta på Tiomila 2010. Foto: Erik Borge - www.o-boka.no

Hvem blir den store overraskelsen fra klubben i 2011-sesongen?
Magne Haga kan få en fin sesong. Han er fysisk meget sterk og har knekt koden når det gjelder å finne fram. Lengre og vanskeligere løyper er ikke noen ulempe for han. Må bare ha lit tid til å omstille seg fra skisesongen så blir han vanskelig å slå.

Link til Raumar Orienterings hjemmesider

 




Mulig relevante artikler