World Orienteering Championships 2010

World Orienteering Championships 2010

Publikums egen løpsfest har startet

- Det blir 12.000 starter i løpet av uka og vi har løpere fra 35 nasjoner, stråler WOC Tour-general Magnus Mellbye Larsen overfor OPN.no.
WOC Tour 2010. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.


Mandag stod 24-åringen i spissen da det første av fem publikumsløp ble arrangert i forbindelse med VM i Trondheim.

Med 12.000 starter fra 35 nasjoner i løpet av en snau uke er WOC Tour et gigantisk arrangement og utrolig god reklame både for Norge og for Norsk Orientering.

Om vi legger til det nydelige været trønderhovedstaden har bydd sitt tilreisende VM-publikum og den glimrende arenaen ved Jervskogen, et par mil øst for Trondheim, var det ikke rart det var mange blide fjes å se i tillegg til unge Mellbye Larsens smilende ansikt.

- Det har verken blitt så mye skole, trening eller egen deltakelse i O-løp på meg det siste året, forteller NTNU-studenten, som har slitt ut sine barne-O-sko i Asker Skiklubb, men som nå løper for høyskolens eget idrettslag, NTNUI.

Men Mellby Larsen er rask til å presisere at WOC Tour på ingen måte er hans verk. Også her er det de samme 7 klubbene (Byåsen, Freidig, Malvik, Nidarøst, NTNUI, Trollelg og Wing) som trekker i lasset for selve verdensmesterskapet som får WOC Tour til å spinne rundt.

Fortsetter nedenfor bildet.
WOC Tour 2010. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.
I tillegg til vanlige O-løp med rundt regnet 2.500 starter arrangeres også Barnas VM-verden og uoffisielt NM i form av tirsdagens Hovedløp for 14-16 åringer ved Jervskogen. Deretter er det en etappe i WOC Tour ved Kristiansten festning i Trondheim sentrum før WOC Tour avrundes med to etapper i Granåsen.

- Selv om det ikke lenger er mulig å melde seg på i vanlige klasser i WOC Tour, tar vi i mot løpere i klasser for direktepåmelding, sier Magnus Mellbye Larsen.

Og direktepåmelding kan komme godt med. For det ventes at en god del etternølere på impuls tar turen til Trondheim nå som VM og WOC Tour har fått så god start - ikke minst som følge av den sterke laginnsatsen til de norske løperene på sprinten søndag (bronse, 4., 5., 6., 10. og 12. plass) og i mellomdistanse-kvalifsieringen mandag (3 heat-seire, en 2. plass og alle 6 til finalen).

WOC Tour 2010. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.
---

WOC Tour's hjemmeside.
Bilder: Barnas VM-verden og VM-maskott FoxO og arenaen ved Jervskogen. Foto: Kirsti Kringhaug / OPN.no.




Mulig relevante artikler