Olav Lundanes-seier til ingen nytte

- Poster i skogen og kart som holder hele veien til mål er essensielt. Det bør prioriteres før de begynner med storskjerm og «streaming» av bilder og lyd, understreker Olav Lundanes med et kart som hadde gått delvis i oppløsning etter det spanske verdenscupløpet lørdag.



Olav Lundanes var best i lørdagens verdenscupløp i orientering, men til ingen nytte. Løpet ble annullert fordi to av postene manglet.

Arrangøren bød på en skikkelig kraftprøve i fjellene utenfor Murcia i Spania. Det var 16 kilometer med krevende veivalg og detaljrike kortstrekk.

Lundanes behersket utfordringene best av samtlige og kom inn til beste tid foran sveitsiske Baptiste Rollier og svenske Gustav Bergman.

Gleden ble til frustrasjon da løpet ble annullert fordi to av postene manglet for de ni sist startende. Lundanes var en av dem.

– Da vi kom til 21. post, sto det en person der og sa at vi bare skulle fortsette. Ved 22. post ble vi gående omtrent 20 sekunder mens vi så etter posten. Gustav Bergman fant en pinne med postkoden på, og da fortsatte vi, fortalte Lundanes.

Lundanes sa at han tenkte litt mye på de manglende postene og fikk et minutts bom på 24. post. Han tok seg inn og løp likevel inn til bestetid. De manglende postene gjorde at det verken ble verdenscuppoeng eller pengepremie ut av det.

Funksjonærtabbe
Årsaken var at en overivrig funksjonær hadde tatt med seg to poster fra verdenscupløpet i tillegg til dem han skulle samle inn fra publikumsløpet.

– Poster i skogen og kart som holder hele veien til mål er essensielt. Det bør prioriteres før de begynner med storskjerm og «streaming» av bilder og lyd, sa han med et kart som hadde gått delvis i oppløsning.

Landslagssjef Kenneth Buch var også skuffet.

– Slikt skal ikke skje. Det er kjedelig for arrangøren og synd for løperne, men samtidig finnes ingen løsning annet enn å annullere konkurransen når det først blir slik, sa han.

Lundanes imponerte, mens det gikk tungt for de to andre norske deltakerne, Eskil Kinneberg og Øystein Kvaal Østerbø.

Ny sjanse
I kvinneklassen ble det tredobbelt svensk triumf med Tove Alexandersson klart foran Lena Eliasson og Lillian Forsgren. Ingen norske deltok.

Søndag blir det en ny mulighet for Lundanes i den spanske varmen. Da handler det om mellomdistanse, forhåpentligvis med alle postene på plass.

Komplette resultater verdenscup spania lørdag 5. april 2014.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler