Norske VM-testløp
- Dette blir et spennende uttak

Det er klart for VM-testløp i Verdal. - Dette blir et spennende uttak. Det er veldig mange som vil løpe VM på hjemmebane i august, sier landslagssjef Petter Thoresen.


Kommende fredag, lørdag og søndag arrangeres de viktige uttakingsløpene i Verdal.

Petter Thoresen er klar på at de som presterer helhetlig i testløpene blir uttatt til VM, og at alle løpene blir sett under ett.

Det vil være hele 200 løpere i aksjon i Verdal i helga. Både svenskene og danskene har i tillegg valgt å legge sine uttakingsløp til Trøndelag for å måle krefter i relevant VM-terreng.

- Vi er ute etter å ha et lag hvor vi kan hamle opp med verdensliten, og vi må ha med løpere som har internasjonal klasse.

Landslagssjefen varsler at mellom 12 og 14 løpere vil inngå i den norske VM-troppen i Trondheim.

- Det blir en hard kamp mellom mange gode løpere, og jeg ser frem til helgens løping. Jeg vet at mange har lagt ned mye trening for å komme gjennom nåløyet. Det er ingen forhåndsuttatte, og det betyr at alle de beste norske skal matche seg i Trøndelag i helga, sier Thoresen.

- Pluss i margen Mens noen løpere kan vise til gode internasjonale løp i årets sesong, er det andre som kan vise til gode plasseringer fra tidligere VM.

- Disse får pluss i margen, men de blir viktig at disse også bekrefter fin form i helga, og at de virkelig beviser at de er gode nok for den norske troppen. Ellers kan jeg ikke garantere for at de er med i VM-troppen, sier Thoresen.

Han er klar på at helhetsinntrykket betyr mest i testløpene, men at distansekabalen kan gå opp med «ting» som har skjedd før i år.

---

VM arrangeres i Trondheim fra 8.-15. august 2010. Mens sprinten arrangeres i Trondheim sentrum søndag 8. august, arrangeres mellomdistanse, langdistanse og stafett i Granåsen torsdag 12.-15. august. Norge kan stille med maksimalt tre løpere på hver distanse.

NRK sender samtlige distanser fra VM.

---

Pressemelding Norges Orienteringsforbund




Mulig relevante artikler