NOF kjører splittet VM-oppkjøring

Utøvere og trenere deler seg i to leire.Det norske VM-laget i orientering har dratt til Italia for å finne godfølelsen til VM i Venezia-området senere i sommer.

Landslagssjef Kenneth Buch har valgt å legge den siste treningsuken i Italia, før det braker løs med sprint i turistmetropolen Venezia om drøye to uker.

– Vi skal ta de siste tekniske justeringene, samt jobbe med å finne godfølelsen i terrenget, sier Buch.

Årets VM blir nærmest et delt mesterskap mellom sprint og skogsløpene. Med to atskilte arrangørbyer under mesterskapet, blir det et splittet norsk VM-lag også på oppkjøring de kommende dagene.

Med de reiseavstandene som er mellom Venezia og skogsområdene, er det ikke hensiktsmessig å ha noe særlig felles. Sprinterne kommer til å holde seg i Venezia fra torsdag til de reiser hjem mandag. Skogsløperne holder seg til de relevante terrengene oppe i høyden

– Dermed blir det på en måte to helt atskilte samlinger, med Emil Wingstedt som ansvarlig for sprinterne, mens jeg og Birgitte Husebye har ansvaret for skogsløperne, sier dansken.

Det blir Buchs første VM som norsk landslagssjef og han vet hva som gjelder for å prestere under et mesterskap i orientering:

– Toppform fysisk, teknisk og mentalt, er resepten for norsk suksess under VM i Italia fra 5. til 12. juli.

Den norske VM-troppen
Mulig relevante artikler