Høydal på 5.-plass i junior-VM

- Beina var tunge og i tillegg hadde jeg litt vondt i magen. Jeg er fornøyd med en ny god plassering, sa Gunvor Høydal etter lørdagens mellomdistanse i Bulgaria. Blant gutta finner vi beste norske løper på 13. plass.



Gunvor Hov Høydal (20) løp onsdag inn til gull på langdistanse under junior-VM i orientering. Lørdag ble det 5.-plass på mellomdistansen.

20-åringen som løper for Fossum behersket lørdagens terreng godt, men var uheldig og bommet på den første posten. Det ga henne et dårlig utgangspunkt. Da Høydal løp i mål var hun foreløpig på 2.-plass, men senere ble hun dyttet ned på resultatlista.

– Etter feilen løp jeg ganske bra o-teknisk, bedre enn under kvalifiseringen i går. Men beina var tunge og i tillegg hadde jeg litt vondt i magen. Jeg er fornøyd med en ny god plassering, sa Høydal.

Sveitseren Sina Tommer delte gullet med svenske Sara Hagström. Andrea Svensson, også hun fra Sverige, tok bronsemedaljen.

For de norske herrene ble det mye bom på lørdagens mellomdistanse. Andreas Sølberg ble beste nordmann på 13.-plass over fire minutter bak vinneren Miika Kirmula fra Finland. Italieneren Riccardo Scalet tok sølv, mens finnen Olli Ojanaho tok bronsen.

– Terrenget var krevende og jeg fikk et par bommer i starten. Ellers var det et greit løp, mitt beste så langt i mesterskapet. Jeg må si meg fornøyd, sa Sølberg.

Komplette resultater


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler