VM-GULL til Gunvor Hov Høydal

OPPDATERT: Nå også med herreklassen

Da hoveddistansen ble unnagjort under juniorenes verdensmesterskap i orientering onsdag ble det GULLmedalje til Gunvor Hov Høydal. - Det er helt ubeskrivelig deilig, stråler verdensmesteren.



20-åringen Gunvor Hov Høydal fikk lønn for ett års strev da hun løp inn til gull på langdistansen under junior-VM i orientering i Bulgaria onsdag.

Den norske jenta vant med knepne tre sekunder til svenske Sara Hagström, som fra før kunne skilte med gullmedaljen fra tirsdagens VM-sprint.

– Det er helt ubeskrivelig deilig å bli juniorverdensmester. Det har vært målet mitt på hver trening siden junior-VM i fjor, da det ble sjetteplass (mellomdistanse). Da kjente jeg at dette var mulig, sa Høydal etter gulløpet.

Omtrent minuttet bak Høydal fulgte finske Emmi Jokela på tredjeplassen. Mathilde Rundhaug ble nummer fem, mens tirsdagens sølvvinner Heidi Mårtensson endte på tiendeplass.

– Jeg hadde en stor bom i dag. Det er selvfølgelig skuffende, men jeg ser at farten min er god nok. Det er to nye sjanser senere i mesterskapet, sa Rundhaug.

De norske orienteringsgutta fikk det ikke helt til onsdag. Borger Melsom ble best med en åttendeplass. Han var 6.14 minutter bak vinneren Anton Johansson fra Sverige.

– Gutta løp jevnt over litt for dårlig. Her har vi en del å gå på foran de to siste konkurransene, sa landslagstrener Torben Wendler.

Junior-VM fortsetter med mellomdistanse lørdag. Kvalifiseringen går dagen før.

Komplette resultater både damer og menn.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler