Mathilde Rundhaug i Smaaleneneløpet og på vei mot dagens beste tid og 2. plass totalt i Østfold O-weekend 2013. Like bak følger Anna Ulvensøen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Mathilde Rundhaug i Smaaleneneløpet og på vei mot dagens beste tid og 2. plass totalt i Østfold O-weekend 2013. Like bak følger Anna Ulvensøen. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Nådde VM-målet med klar margin

Junior-VM sett med fasit i hånd

Mathilde Rundhaug fikk oppleve både opp og nedturer under Junior-VM. Sett i ettertid føler Rana-jenta at hun har vokst som o-løper. - Jeg har aldri vært mer motivert for å satse på orientering, sier hun til OPN.no.


Mathilde har gjennom hele sesongen vist solide takter, og det ble tidelig klart at hun skulle få billett til Junior-VM i Tsjekkia. Det bidro til at hun fikk god tid til å gjøre solide forberedelser.

- Jeg har vært så heldig at jeg har fått deltatt på tre samlinger i relevant terreng, henholdsvis en samling i høst, en i påsken og en pre-camp før mesterskapet. I tillegg har jeg brukt mye tid på å studere kart og legge løyper på de aktuelle kartene. Ellers har jeg fått trent tilnærmet normalt og fulgt et fornuftig konkurranseprogram, uttaler den blide nordlendingen.

Samsvarte dine resultater med målsetningen?

- Mellomdistansen gikk langt over forventning. Det var veldig stort å løpe inn til en bronsemedalje. På forhånd hadde jeg håpet å komme topp 6 på en distanse, og det målet nådde jeg. Langdistansen, sprinten og stafetten gikk dessverre litt dårligere enn forventet, konkluderer Rundhaug.

- Hva var mesterskapets største nedtur?

- Mesterskapets største nedtur var definitivt å løpe inn til seier på stafetten, og få en kontrabeskjed om at vi var disket. Jeg syntes det var forferdelig å ødelegge for de andre jentene. Heldigvis har vi et fantastisk miljø innad i gruppa, så laget tok skuffelsen på en god måte.

Etter mesterskapet tok Rundhaug noen uker med litt lavere belastning på treningen. Nå begynner den virkelige oppkjøringen mot en intensiv høstsesong med flere viktige konkurranser.

- Hva er ditt neste store mål?

- Mitt neste store mål er NM-uka Kongsberg. Der har jeg ambisjoner om å gjøre gode tekniske gjennomføringer. Hvis alt går etter planen blir jeg også å se under Junior European Cup, som går av stabelen i Frankrike, forteller Mathilde.

Til høsten flytter Mathilde til Trondheim.

- På videregående gikk jeg idrettslinja, noe som betyr at jeg ikke fikk tatt realfagene. Derfor skal jeg ta realfag som privattist, for å ha flere valgmuligheter senere, forteller Mathilde før hun avrunder.

- Jeg har også tenkt til å fortsette i Frol. Jeg er utrolig fornøyd med oppfølgingen og miljøet i klubben. 


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler