Marte Reenaas fra Lygna ski-o-løp 2011

Marte Reenaas tok bronse på VM langdistanse.

Marte Reenas sikret bronsen på VM

Norge tok sin andre bronsemedalje i verdensmesterskapet i skiorientering i Sverige. Marte Reenaas gjorde et godt løp og sikret medalje på langdistansen.

Langdistansen på VM i Sverige ble gjennomført som fellesstart med gaflingsrunder. Værforholdene i Tänndalen har vært krevende under hele mesterskapet, og også dagens distanse måtte utsettes i to timer for at arrangøren skulle få preparert løypene på nytt.

I dameklassen ble det hjemmeseier til Helene Söderlund. Jenta som tidligere i vinter har gått flere verdenscuprenn i langrenn, viste styrke midtveis i løpet da hun regelrett gikk fra konkurrentene.

Marte Reenaas kom sterkere og sterkere utover i løpet og hadde mulighet på sølvmedalje, men Tatjana Kozlova fra Russland var stadig noen sekunder før Reenas i løypa. Reenaas har tidligere i mesterskapet ikke helt innfridd forventningene, men fikk med dagens medalje en bekreftelse på at hun er blant verdens beste skiorienterere.

Barbro Kvåle gikk inn til en sterk 9. plass i sitt første seniormesterskap. Audhild Bakken Rognstad ble nummer 18. Begge ungjentene som fortsatt er juniorer har hatt et godt mesterskap med flotte plasseringer.

Norges andre medaljevinner i dette mesterskapet, Stine Olsen Kirkevik, stod over langdistansen og konsentrerer seg om morgendagens stafett.

I herreklassen fikk Lars Moholdt endelig til et godt løp i mesterskapet og ble nummer 7. Moholdt var 3.11 minutter bak vinneren Andrye Grigoriev, Russland.

Sølvet gikk til finske Staffan Tunis og bronsen til russiske Vladimir Barchukov.

Nest best av de norske ble Øyvind Watterdal på en 15. plass, litt over 8 minutter bak. Lengre bak i feltet kjempet Ove Sætra og Sindre Jansson Haverstad seg inn. Jansson Haverstad ble nummer 28 og Sætra ble nummer 30.