Vinnertrioen i H21 Craft Cup Sandefjord 2011. Fra venstre Carl Waaler Kaas, Bækkelaget, Olav Lundanes, Halden, og Ivan Sirakov, Kongsberg.

Lundanes viste hvem som er sjefen

Olav Lundanes er regjerende verdensmester på langdistanse, men lørdag viste han hvem som er best i landet også på sprintdistansen.

Riktig nok manglet et par av Norges bedre sprintere, i form av Øystein Kvaal Østerbø og Audun Hultgreen Weltzien. Men Olavs seier var solid, og få om noen nordmenn løper bedre sprintorientering enn ham, når han går inn for oppgaven.

- Det var et meget godt løp. Kun et par små veivalg som kanskje kunne vært ørlite bedre, sa Lundanes etter innkomst.

En liten fordel hadde nok Haldenseren i forhold til at alle andre på startstrek løp det mellomkorte Craft cup nattløpet kvelden i forveien.

Toer i herreklassen ble gårsdagens vinner Carl Waaler Kaas, Bækkelaget. Han ble slått med hele 47 sekunder på 15 minutters løping. Dermed leder også Waaler Kaas nå Craft cupen etter to løp.

Treer ble en overraskelse for de fleste, nemlig Ivan Sirakov fra Kongsberg. Han var kun fire sekunder bak Waaler Kaas. Sirakov (23) er fra Bulgaria, men tilbringer våren hos Kongsberg O-lag. Han vant bronsemedalje på sprinten i junior-VM i Australia i 2007.

I H19-20 var Eskil Kinneberg, Raumar, tilbake på tronen som vinner. OPN.no antar at revansjelysten var stor etter gårsdagens nattløp der det ble en tredjeplass, hele fire minutter bak Martin Vister.

Eskil Kinneberg vant H19-20 i Craft cup løpet i Sandefjord 2011.Eskil Kinneberg, Raumar, på vei mot seier i H19-20.

Bak Kinneberg fulgte Frols Yngve Skogstad, som imponerte med et godt gjennomført løp. Avstanden opp var ikke avskrekkende stor - 14 sekunder skilte.

En av dagens overraskelser var Nicholas Oskarsson, Konnerudgutten som nå løper for Lillomarka O-lag. Oskarsson var henrykt over sitt gode løp og flotte plassering.

- Føler at jeg fikk betalt for innsatsen jeg har lagt ned i vinter. Det var utrolig morsomt, fortalte Oskarsson til OPN.no.

Nicholas Oskarsson, Lillomarka, ble nummer tre i Craft cup løpet i Sandfjord 2011.Nicholas Oskarsson, Lillomarka, gir alt inn til tredjeplass i H19-20.

En minst like stor oddsbombe detonerte i H17-18 klassen. Fredrik Raastad fra Skiens OK, kunne ikke minnes sist en Skiens-løper vant noe Norgescupløp. Men han var klar over at både Jon Birger Aarnes og Anders Nordberg har gull i junior-NM for Skien OK for et drøyt tiår siden.

- Dette hadde jeg ikke drømt om, fortalte han til OPN.no. Riktig nok har jeg trent bra i vinter og spesielt den siste måneden har jeg forberedt meg utrolig bra.Men dette var langt over det jeg hadde drømt om, sa Raastad.

Fredrik Raastad, Skien OK, vant H17-18 i Craft cup løpet i Sandefjord 2011.Fredrik Raastad, Skien OK, var jublende glad for seieren i H17-18.

Toer i klassen ble Anders Vister, Indre Østfold, og treer ble Emil Ahlbeck, Fossum IF. Dette var helgens andre pallplassering for Ahlbeck.