Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Olav Lundanes i kjent offensiv stil på VM-uttaksløpet i Ringerike 2012. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Lundanes sikter mot sammenlagtseier

Siden verdenscupen ble innført i 1986 har bare fem norske menn greid å vinne sammenlagt. Lundanes kan komme i selskap med Øyvind Thon, Håvard Tveite, Petter Thoresen, Bjørnar Valstad og Holger Hott. Nå har Olav Lundanes utmerket posisjon for å følge i disse sportslige storhetenes fotspor.


Verdenscupen i orientering avsluttes kommende uke med fem løp i Norge, Sverige og Finland. Olav Lundanes kan bli første mannlige norske sammenlagtvinner på åtte år.

Siden verdenscupen ble innført i 1986 har bare fem norske menn greid å vinne sammenlagt. Lundanes kan komme i selskap med Øyvind Thon, Håvard Tveite, Petter Thoresen, Bjørnar Valstad og Holger Hott.

- Slik jeg ser det har Olav gode muligheter til å vinne sammenlagt, sier den forrige norske verdenscupvinneren Holger Hott til NTB.

- Han har prestert når det gjelder i hele år, også på sprint som det er mye av i den avsluttende Nordic Tour. Derfor tror jeg at han klarer å holde unna.

Lundanes leder 75 poeng foran sveitsiske Matthias Merz.

Hott, som vant verdenscupen i 2004, har en mulig forklaring på hvorfor det ikke er blitt norsk vinner siden da. Anders Nordberg har beste plassering de siste årene med 2.-plass i 2007.

- I Norge er det tradisjon for å satse steinhardt på VM. Da overskygger det alt annet. EM-resultatene har også til dels lidd under dette, sier han.

Daniel Hubmann har vunnet verdenscupen de fire siste årene, men han fikk denne sesongen spolert fordi hælsenen røk. I stedet er to andre sveitsere Olav Lundanes' tøffeste utfordrere i verdenscupen. Seks poeng bak Merz følger Matthias Kyburz.

- Daniel Hubmann er fullstendig komplett. Han mestrer alt og er alltid i form, sier Holger Hott, som mener at Olav Lundanes også er i ferd med å gjøre seg fortjent til adjektivet «komplett».

Han får sjansen til å bevise det i verdenscupfinalen som innledes med sprint og mellomdistanse i Holmenkollen lørdag og søndag.

Neste uke er det ett løp i Göteborg og to i Vuokatti.

blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler