Lørdagskjappen opplever stor pågang

- Vi nærmer oss 1.600 deltagere, og dermed blir Lørdagskjappen trolig årets største orienteringsløp i Østfold, forteller Torgeir Snilsberg fra OK Moss til OPN.no om løpet som arrangeres førstkommende lørdag.


Torgeir Snilsberg fra arrangørklubben OK Moss forteller:

Lørdag 27. april arrangerer Orienteringsklubben Moss vårt årlige storløp, Lørdagskjappen. Vi nærmer oss 1.600 deltagere, og dermed blir Lørdagskjappen trolig årets største orienteringsløp i Østfold.

I år arrangerer vi løpet fra Karlshusgarasjene i Karlshusbund i Råde, med Henæstangen som hoveddelen av løpsområdet. Det er 40 år siden det sist ble arrangert o-løp i dette området.

Løpsleder Stein Klyve roser både Karlshus bruk, Råde IL, Råde Skytterlag og grunneiere på Henæstangen for positiv innstilling til løpet.

Lørdagskjappen har i år status som Norgescupløp. Det vil bli storskjermvisning med bilder og rapporter fra skogen. Løpet nærmer seg 1.600 påmeldte av begge kjønn og i alle aldre.

Hele Norgeseliten og noen sterke utenlandske løpere er påmeldt.

Våre to sterkeste mannlige løpere, Magne Dæhli og Olav Lundanes, prioriterer derimot Eliteserieløp i Sverige denne helgen for å forberede seg til sommerens VM i Finland.

Lørdagskjappen inngår i Østfold O-weekend, og Indre Østfold OK arrangerer sprintløp fredag og jaktstart etter Lørdagskjappen i Smaaleneneløpet søndag.

Hjemmeside for henholdsvis Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler