Terrengbilde til Smaaleneneløpet 2013, tatt tidligere i vinter. Arrangørfoto.

Terrengbilde til Smaaleneneløpet 2013, tatt tidligere i vinter. Arrangørfoto.

Bonusdag og jomfru-terreng

- Det er egentlig bare for deltakerne å glede seg til å løpe i dette terrenget. Her har vi noe av det mest lettløpte vi kan finne i Indre Østfold med innslag av idylliske, men detaljerte åsrygger, sier Sigmund Vister på vegne av Østfold O-weekend.


Som tradisjonen tilsier består denne helgen i april av 2 klassikere, nemlig Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet.

Men, i tillegg har Østfold O-weekend også en sprint på plakaten i år.

- Indre Østfold OK og OK Moss inviterer til Østfold O-weekend 26. - 28. april 2013 med sprintløp 26. april i Askim, Lørdagskjappen 27. april i Råde og Smaaleneneløpet 28. april i Hærland, opplyses det fra arrangørhold.

- Alle løp med Norgescup for junior og senior. Smaaleneneløpet arrangeres med jaktstart i Norgescupklassene og D/H13-14 og D/H15-16 basert på resultatene i Lørdagskjappen, legges det til.

Utover at man får en ekstra dag til postjakt kan Sigmund Vister også fortelle at terrenget er noe man bør få med seg.

- Aldri før har det blitt løpt orientering i årets Østfold O-weekend terreng til Smaaleneneløpet 28. april i Hærland, nord-øst for Mysen, røper Vister.

Skogen som skal benyttes av årets deltakere ligger mellom Løken og Ørken, rett ved E18 og cirka 8-9 km nord-øst for Mysen.

Sigmund Vister inngår i løypeleggerteamet for Østfold O-weekend og han sier som følger:

- Det er egentlig bare for deltakerne å glede seg til å løpe i dette terrenget. I dette terrenget finner vi noe av det mest lettløpte vi kan finne i Indre Østfold med innslag av idylliske, men detaljerte åsrygger.

- Det er gjennomgående god fremkommelighet og sikt med lite undervegetasjon. Enkelte hogsflater vil redusere farten noe.

- Forskjellen fra andre terreng i Indre Østfold, er at dette terrenget er oppstykket av dyrket mark og gjennomgående veier og stier, langt mer enn det vi normalt er vant til i våre terreng, forteller Sigmund Vister i løypeleggerteamet.

Terrenget har for det meste god løpbarhet, men partier med noe tettere skog.

Om norgescup-sprinten i Askims gater fredag 26. april opplyser Vister at løpsterrenget er variert med en blanding av bykvartaler, villastrøk, park og nærterreng.

Arena er Askim stadion hvor det ble blant annet ble arrangert NM i friidrett i 2007. I tillegg til norgescupløpet blir det arrangert publikumsløp rett i etterkant av norgescupklassene.

Linker
Se terrengbilder
Hjemmeside for Lørdagskjappen og Sprintløp/Smaaleneneløpet


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler