Øystein Kvaal Østerbø på VM-sprinten i Danmark 2006. Foto: Kirsti Kringhaug/OPN.no.

Kvaal Østerbø på pallen i Svartnatta

I den svenske Svartnatta var det stort innslag av norske løpere og i 2-mannslaget som inntok seierspallens nest øverste trinn finner vi Øystein Kvaal Østerbø.

Øystein Kvaal Østerbø, som tidligere løp for trondheimsklubben Wing OK, hører nå hjemme i IFK Lidingös Skid och OK.

For denne klubben hadde han 1. etappe i Svartnatta, et stykke sørøst for Örebro, på Skjærtorsdag. Kvaal Østerbøs tid på den 8,5 km lange løypa var 41 minutter og 28 sekunder. Nordmannen hadde med det nest beste etappetid.

Ankeretappen for Lidingö ble løpt av Filip Dahlgren. Han var 70 sekunder raskere enn sin lagkamerat. I sum kom tospannet i mål på 1:21:46. Dette holdt til 2. plass, 43 sekunder etter Eric Börjeskog og Jonas Leandersson som løp i vinnerlaget fra Södertälje-Nykvarn OF.

På 7. og 8. plass finner vi også norske løpere i svenske lag. Dette er henholdsvis Martin Vister og Håkon Jarvis Westergård, som begge løper for Järla Orientering.

Kristiansand OK ble beste norske klubb. De plasserte seg på 16. plass gjennom Mats Dahlén og Eirik M Svensen. 1:23:25 var deres tid.

124 herrelag tok seg gjennom Svartnatta 2012.

Blant damene finner vi Carolin Ohlsson og Linnea Martinsson i topp. Duoen løper for Järla Orientering.

Raumar Orientering sitt 1. lag ble det beste norske innslaget på 12. plass gjennom jentene Line Marie Haugen Melby og Natalia Ewiak.

Mens vinnerlaget brukte 1:14:42, var Raumars tid 1:35:14. 22. lag fullførte i denne klassen.