Daniel Hubmann på MOC 2011. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.

Suverent VM-gull til Hubmann

I herrenes sprint-finale i orienterings-VM i Frankrike tirsdag var sveitsiske Daniel Hubmann suveren og tok VM-gullet med 26 sekunders margin. Beste nordmann ble nummer 11.

I herrefinalen var sveitsiske Daniel Hubmann suveren og tok VM-gull på 13.11, 26 sekunder foran den svenske sølvmedaljøren Anders Holmberg.

Hubmanns landsmann Matthias Müller tok bronsen.

Øystein Kvaal Østerbø brukte 14.17 på den krevende og trange løypen og ble til slutt nummer elleve.

- Jeg stresset i dag og fikk ikke flyt i løpet. Jeg var ikke så god fysisk som jeg hadde håpet, sa en skuffet Kvaal Østerbø.

Et lyspunkt var Gaute Hallan Steiwers 14.-plass, som var over forventet for 21-åringen. Vetle Ruud Bråten endte sist av nordmennene på 42. plass.

Ingen norske blant de ti beste på VMs åpningsdag er altfor dårlig, mente Thoresen.

- Dette er rett og slett ikke godt nok, sa han.