iof-logo

iof-logo

Kjemper om smuler i verdenscupen

Det Internasjonale Orienteringsforbundet utlover pengepremier i verdenscupen for femte år på rad. Men premiesummen har stått på stedet hvil i alle år. Vinneren får 1250 euro i 2011.
Daniel Hubmann. Foto: Geir Nilsen / OPN.no.



Daniel Hubman, Sveits, vant verdenscupen i 2010, og fikk med seg 1200 euro i sammenlagtpremie.

Verdenscupen i 2011 består av 10 løp fordelt på fire verdenscuprunder. Sirkuset starter med Nordic Orienteering Tour i Finland, Sverige og Norge i juni.

I august følger VM i Frankrike som også teller i cupen, deretter fortsetter den i Tsjekkia i september og det hele avsluttes i Sveits første helgen i oktober.

De siste fem årene har det etter hva OPN.no erfarer vært utbetalt pengepremier i verdenscupen. Men satsene har ikke akkurat øket. En økning i vinnerpremien på 50 euro er alt som er oppnådd for utøverne i denne perioden.

Her er listen over pengepremier sammenlagt i verdenscupen. Tallene er like for menn og kvinner.
1. plass 1250 €
2. plass 900 €
3. plass 600 €
4. plass 350 €
5. plass 250 €
6. plass 150 €

En sjetteplass i verdenscupen sammenlagt kaster altså av seg drøye tusenlappen. Det er litt mindre enn vinnerne av den populære Trimtex-cupen i Akershus og Oslo får i gavekort i førstepremie. Da snakker vi om 13-14-åringer.

Pengepremiene er basert på at hvert løp betaler inn 1000 euro til potten, bortsett fra VM arrangørene. De slipper unna den utgiften.

Fra de nylig publiserte reglene for verdenscupen i 2011 kan vi også lese at de tre beste i verdenscupen sammenlagt skal tilbys gratis kost og losji av arrangørene av de respektive verdenscuprundene. Ellers dekkes utgiftene av hver enkelt nasjon.

Se de komplette reglene for verdenscupen 2011 (pdf-fil)

 




Mulig relevante artikler