Kenneth Buch

Kenneth Buch

Kenneth Buch: - Oppvaskmøte onsdag

- For damene var det kakefeiring, og herrene hadde oppvaskmøte, forteller Kenneth Buch. I helgen var Haldens herrer igjen tilbake i stafett-toppen. På sidenlinjen pustet trener Buch lettet ut.


- Det har vært viktig for gutta å få snudd en litt dårlig tendens fra 10Mila, forklarer Kenneth Buch etter at gutta hans lørdag løp inn til 1. og 3. plass i Vårstafetten i Norwegian Spring.

PÃ¥ 10Mila for et par helger siden ble det "bare" 6. plass for Haldens seiersvante herrelag, mens damene som kjent vant i Sverige.

- For damene var det kakefeiring, og herrene hadde oppvaskmøte. Det var viktig for oss med evaluering raskt etter 10Mila. Løperne kunne komme med sine synspunkter. På 10Mila erfarte vi også at det er utrolig viktig å være med helt fremme fra starten av stafetten.

- Men hvor skuffet har man egentlig lov til å være etter 6. plass i Tio?

- Det er klart at 6. plass er bra. Men det er viktig å huske at denne gjengen er vant til så mye bedre, selv om 7 av løperne i årets Tio-stall faktisk ikke var på laget da klubben sist vant i 2007. Det er bare de tre svenskene Emil Wingstedt, Erik Axelsson og Mattias Karlsson som var i lagoppstillingen både i 2007 og 2009. Vi er skuffet over årets innsats, men jobber for å snu det hele til noe positivt.

- Kan du være litt konkret på dette?

- Blant annet hadde alle løperne i dagens stafett her på Norwegian Spring oppgaver som ble gitt i forhold til Jukola-stafetten senere i sommer, forklarer Kenneth Buch.

- Hva tenker du om dagens innsats. Seier for både damer og herrer, samt 3. plass blant gutta.

- Klart dette er kjempebra. For damene viser dette at de på kort tid har klart å nulle seg etter seieren i 10Mila, og igjen være sultne på nye fremganger. Både Anne Margrethe Hausken og Vendula Klechova var i Tio-laget. For Vendula så det egentlig ikke så lovende ut. På torsdagens trening løp hun seg nemlig fullstendig bort, smiler Buch.

- Ekstra gledelig er det også med de to juniorene som løp i vinnerlagene. Fredrikke Nohr Moth er bare 18 år. Hennes oppgave på 3. etappe var å løpe med fokus på teknikk, uten å la seg stresse av at hun lå i tet. 20-åringen Morten Westergård løp også 3. etappe. Han viste at han nå er moden for større oppgaver, påpeker treneren.

Kenneth Buch røper også en liten kuriositet fra herrelagene. 1. laget var nemlig satt sammen av løpere som er nye i klubben de to siste sesongene. 2. laget bestod av gamle kjente Halden-travere, mens 3. laget var bare junior-gutter.

- Uansett seier for gutta i dag, så ser det unektelig ut til at det er damene i Halden som er i ferd med å overta hegemoniet i klubben - hva tror du om dette?

- Det kjennes ut som om jentene er på vei til å overta etter å ha levd i skyggen i omtrent 15 år. Ja, gutta må helt klart skjerpe seg, understreker Kenneth Buch humørfylt i vårsola - på en dag hvor Halden Skiklubb troner øverst på pallen i begge klasser.



Mulig relevante artikler