Kenneth Buch - Ny hovedtrener i Halden SK

Kenneth Buch ansettes som ny hovedtrener i Halden Skiklubb fra 1. november 2006. Dette ble klart på et møte mellom Buch og representanter for klubben torsdag.


 
Møttes torsdag
I et møte mellom Kenneth Buch, Halden Skiklubbs leder Hanne Lerche Raadal og o-gruppas leder Hanne Lind, ble det torsdag enighet om at Buch ansettes som ny hovedtrener med tiltredelse 1. november 2006.

5 år i Norge
Kenneth Buch er 27 år og opprinnelig fra Jelling i Danmark. Han har bodd i Norge siden 2001 og avsluttet våren 2006 bachelorstudiet ’Idrettsvitenskap med fordypning i coaching innen orientering’ på Norges Idrettshøgskole.

Buch har siden 2003 vært trener i Østmarka OK og hatt stor suksess med utvikling av klubbens juniorløpere. Fra 2005 har han vært ansatt som juniorlandslagstrener for Norge. I tillegg har han hatt diverse trenerjobber i dansk talentutvikling av o-løpere.

- Gammel drøm
- Min motivasjon som trener er å være med på at utvikle løpere videre mot sine mål. Som hovedvekt i min trening og veiledning legger jeg mye fokus på mentale og sosiale aspekter, sier Kenneth Buch.

- Å bli trener i Halden er for meg en gammel drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt, og tror jeg har mye å bidra med. Halden Skiklubb vil gi meg tøffere trenerutfordringer og mer press enn hva jeg har hatt til nå, som følge av at det er en toppklubb med seniorløpere i verdensklasse. Dette skal bli utfordrende og spennende, sier han videre.

Kenneth Buch vil bli en viktig brikke i klubbens trenerteam som fra før av blant annet består av Morten Dalby og Kjetil Bjørlo, samt elitens egen treningsgruppe. Det vil bli lagt opp til et tett samarbeid mellom skiklubbens eksisterende trenerkompetanse og den nye hovedtreneren.

Fornøyde ledere
- Vi er veldig fornøyde med at vi har fått Kenneth Buch som ny hovedtrener i HSK, sier skiklubbens leder Hanne Lerche Raadal.

- At vi har fått ny trener på plass allerede fra 1. november, betyr at han kan bidra for fullt med å planlegge neste sesongs opplegg, dette er svært viktig for oss, legger hun til.

Leder av skiklubbens o-gruppe, Hanne Lind supplerer: - Vi startet rekrutteringsprosessen med ny trener allerede i august, først med en workshop sammen med våre løpere. Vi har hatt kontakt med Kenneth siden september, og er svært fornøyde med at vi har blitt enige om en avtale – det er ingen tvil om at Kenneth besitter stor faglig kompetanse, og vi har store forventninger til samarbeidet.
 

Hanne Lerche Raadal, Kenneth Buch og Hanne Lind "forsegler" avtalen
som gjør Kenneth Buch til hovedtrener i Halden Skiklubb. Foto: Halden SK.
 
******

Kilde: Pressemelding Halden Skiklubb.



Mulig relevante artikler