Stas å bli kretsmester, Jonas Sommerstad Juveli sammen med Isa Heggedal (BOK) og Berit Grønhovd Wiersdalen (NSIF). Foto: Hans L. Werp.

Stas å bli kretsmester, Jonas Sommerstad Juveli sammen med Isa Heggedal (BOK) og Berit Grønhovd Wiersdalen (NSIF). Foto: Hans L. Werp.

JOURNALIST ROSER LOKALT BUSKERUD-KM

Med kart, løype, veivalg og bilde

- Et fantastisk tall i 2015, lød budskapet fra journalisten. - Dere skal se hva KM er i de fleste andre idretter! Knapt noen ting, la han til i etterkant av Buskeruds kretsmesterskap i langdistanse i helgen i regi av Nedre Sigdal IF og Viul OK.



Vi er fortsatt mange som har "trua" på skogens idrett, orienteringen, og vi ser at den nøkterne linja, hvor lokale ildsjeler oppmuntres til å skape lokal aktivitet og lokal synliggjøring er hva som bærer frukter.

Denne resepten er tidløs, og den gjelder over alt og for alle idretter. Glem glitter, glem fjas, glem brød og glem sirkus.

Det er ikke det de som elsker skogens idrett vil ha. Orienteringsløpere vil på skauen.

Og på skauen kom de, innerst i Bråtaroa i Nedre Sigdal, under Buskeruds kretsmesterskap i langdistanseorientering sist lørdag.

Tett på 250 løpere takket ja til invitasjonen fra arrangørklubbene Nedre Sigdal IF og Viul OK.

En journalist fra en av fylkets lokalaviser lot seg imponere over deltakermassen.

- Et fantastisk tall i 2015, sa vedkommende i etterkant av løpet.

- Dere skal se hva KM er i de fleste andre idretter! Knapt noen ting, la han til.

Deltagertallet er omtrent som da Eiker arrangerte tilsvarende i Mjøndalen 1992. Flest var det i gullalderen, 420 i Rollag og Veggli 1980.

Skogen lever og pulserer
Skogens idrett har naturlig nok sine sjarmerende utfordringer med tanke på at o-idretten utøves ute i en levende arena, fjernt fra statisk asfalt og betong. Noe ikke minst arrangørene fikk oppleve like før start.

De fikk et kjempesjokk da de skulle rigge fredag ettermiddag og oppdaget at det var kjørt inn en kjempemessig skogsmaskin i området, som de siste to dagene hadde fjernet deler av skogen på det første strekket (noe som også vinneren i H17-18, Audun Heimdal, bemerker i sin "veivalgsanalyse" på linken nedenfor).

Ikke nok med det, på lørdag gikk de løs på et område midt i kortløypene, selv om arrangørene ba pent om de kunne vente til kl. 15.00.

Det hele gikk tross alt bra, skogsdriften gikk sin gang og løpet gikk si gang.

Det er ikke alltid enkelt å være o-arrangør!

Flott innsats
Vi må ellers glede oss over store jenteklasser.

Seniorklassene ble på sin side vunnet av Jonas Sommerstad Juveli og Ingjerd Myhre.

De løper for henholdsvis Konnerud IL og den svenske klubben Järla.

Dagens beste løper uansett alder og kjønn var nok Konneruds Audun Heimdal i klassen H17-18. Han er imponerende.

Lenker
* Se Audun Heimdals kart, løype og veivalg i H17-18 (sitat: - Løper godt hele veien. Bruker kurvebildet og kompasset mye). 
* Komplette resultater alle klasser.


blog comments powered by Disqus


Mulig relevante artikler